00 DSpace/Manakin Repository

Дослідження впливу бузинової порошкової харчової добавки на термін зберігання йогуртів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Демидова, Євгенія В’ячеславівна
dc.contributor.author Самілик, Марина Михайлівна
dc.contributor.author Губа, Світлана Олександрівна
dc.contributor.author Demidova, E. V.
dc.contributor.author Samilik, M. M.
dc.contributor.author Guba, S. O.
dc.date.accessioned 2025-06-06T10:06:05Z
dc.date.available 2025-06-06T10:06:05Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Демидова Є. В. Дослідження впливу бузинової порошкової харчової добавки на термін зберігання йогуртів [Електронний ресурс] / Є. В. Демидова, М. М. Самілик, С. О. Губа // Вісник Сумського національного аграрного університету університету : науковий журнал. – Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів». – Суми : СНАУ, 2024. – Вип. 4 (58). – С. 21-27. – Режим доступу : https://doi.org/10.32782/msnau.2024.4.3. – Заголовок з екрану. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13810
dc.description The study investigated the effect of an elderberry powder food additive on the quality characteristics of yogurt and its shelf life. The use of plant powders and extracts that enrich yogurt with vitamins, minerals and phenolic compounds is becoming increasingly relevant. The use of plant components is promising for expanding the range of fermented milk products with antioxidant properties. The aim of the research is to study the effect of elderberry food additive on the quality and shelf life of yogurt. The results of this study will influence the process of developing an improved yogurt technology. uk_UA
dc.description.abstract У роботі досліджувався вплив харчової добавки з порошку бузини на якісні показники йогурту та термін його придатності. Використання рослинних порошків та екстрактів, що збагачують йогурт вітамінами, мінералами та фенольними сполуками, стає все більш актуальним. Використання рослинних компонентів є перспективним для розширення асортименту кисломолочних продуктів з антиоксидантними властивостями. Метою наукової роботи є вивчення впливу харчової добавки з бузини на якісні показники та термін придатності йогурту. Результати цього дослідження вплинуть на процес розробки вдосконаленої технології йогурту. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject кисломолочні продукти uk_UA
dc.subject йогурт uk_UA
dc.subject рослинна сировина uk_UA
dc.subject fermented milk products uk_UA
dc.subject yogurt uk_UA
dc.subject vegetable raw materials uk_UA
dc.title Дослідження впливу бузинової порошкової харчової добавки на термін зберігання йогуртів uk_UA
dc.title.alternative Study of the effect of elderberry powder food additive on the shelf life of yogurt uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу