Підручники та навчальні посібники: Recent submissions

  • Вандишев, Валентин Миколайович; Вандышев, Валентин Николаевич; Vandyshev, Valentine NIkolaevich (Видавництво "Кондор-Видавництво", 2016)
    Важлива складова посібника – праці Юрія Дрогобича (1448-1494), які подано в оригіналі (фотокопії), латинською та українською мовами. Зміст цих праць відображає важливі моменти духовного і морально-естетичного світобачення ...
  • Дуденко, Нина Васильевна; Павлоцкая, Лариса Федоровна; Шильман, Лев Залманович; Горбань, Виктор Григорьевич; Серик, Максим Леонидович; Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федірівна; Шильман, Лев Залманович; Горбань, Віктор Григорович; Серик, Максим Леонидович; Dudenko, Nina Vasilivna; Pavlotska, Larisa Federivna; Shilman, Lev Zalmanovich; Horban, Virtor Grigorovich; Serik, Maksim Leonidovich (Мир книг, 2016)
    Приведены особенности питания различных возрастных и профессиональных групп населения, диетическое и профилактическое питание. Наведені особливості харчування різних вікових і професійних груп населення, дієтичне та ...
  • Шильман, Лев Залманович; Обозна, Маргарита Василівна; Бідюк, Дмитро Олегович; Перцевой, Федір Всеволодович; Лозинська, Інна Віталіївна; Шильман, Лев Залманович; Обозная, Маргарита Васильевна; Бидюк, Дмитрий Олегович; Перцевой, Федор Всеволодович; Лозинская, Инна Витальевна; Shilman, Lev Zalmanovich; Obozna, Margarita Vasilivna; Bidyuk, Dmitro Olegovich; Pertsevoy, Fedir Vsevolodovich; Lozinska, Inna Valentinovna (Видавництво "Університетська книга", 2016)
    Надано рекомендації щодо структури та змісту бакалаврської випускної роботи і методичні вказівки щодо виконання окремих розділів. Даны рекомендации по структуре и содержанию бакалаврской выпускной работы и методические ...
  • Шильман, Лев Залманович; Шильман, Лев Залманович; Shilman, Lev Zalmanovich (Издательский центр «Академия», 2014)
    Описаны процессы приготовления полуфабрикатов, готовой кулинарной продукции для поваров 4 разряда. Описані процеси приготування напівфабрикатів, готової кулінарної продукції для кухарів 4 розряду.
  • Шильман, Лев Залманович; Шильман, Лев Залманович; Shilman, Lev Zalmanovich (Издательский центр «Академия», 2016)
    Описаны процессы приготовления полуфабрикатов, готовой кулинарной продукции для поваров 5 разряда. Описані процеси приготування напівфабрикатів, готової кулінарної продукції для кухарів 5 розряду.
  • Ладика, В. І.; Хмельничий, Л. М.; Салогуб, А. М.; Івченко, В. М.; Гребеник, Г. М.; Ладыка, В. И.; Хмельничий, Л. М.; Салогуб, А. Н.; Ивченко, В. Н.; Гребеник, Г. Н.; Ladyka, V. I.; Khmel'nichiy, L. M.; Salogub, A. N.; Ivchenko, V. N.; Grebenik, G. N. (Сумський національний аграрний університет, 2011)
    Перспективна програма розвитку скотарства Сумського регіону розроблена з метою реалізації основних напрямів державної аграрної політики, спрямованої на створення сприятливих умов для нарощування високоефективного ...
  • Хмельничий, Л. М.; Ладика, В. І.; Полупан, Ю. П.; Салогуб, А. М.; Хмельничий, Л. М.; Ладыка, В. И.; Полупан, Ю. П.; Салогуб, А. Н.; Khmel'nichiy, l. M.; Ladyka, V. I.; Polupan, Yu. P.; Salogub, А. N. (ВВП «Мрія-1» ТОВ, 2008)
    Викладено методику лінійної класифікації корів молочних та молочно-м’ясних порід за типом згідно з вимогами ICAR. Групові та описові ознаки екстер’єру ілюстровані рисунками. Наводиться алгоритм побудови графіка лінійного ...
  • Токарчик, Р. А.; Токарчик, Р. А.; Tokarczyk, Р. А. (Кондор-Видавництво, 2016)
    Навчальний посібник покликаний сформувати в студентів розуміння людини в усій її цілісності. Він має глибоке філософсько-світоглядне підґрунтя, гуманістичну спрямованість, подає точні наукові визначення основних понять ...
  • Вандишев, Валентин Миколайович; Вандышев, Валентин Николаевич; Vandyshev, Valentin Nіkolaevich (Кондор-Видавництво, 2016)
    У навчальному посібнику викладено традиційний за структурою курс логіки, звичний для історії європейської духовної культури впродовж багатьох сторіч, починаючи з доби схоластики. Посібник забезпечує необхідний мінімум ...
  • Logic 
    Vandyshev, Valentin Nіkolaevich; Вандишев, Валентин Миколайович; Вандышев, Валентин Николаевич (Europejskie Kolegium Edukacji w Warszawie, 2012)
    In the textbook on the traditional structure of the logic course outlines, familiar to the history of European spiritual culture for many centuries, beginning with the era of scholasticism. The manual provides the necessary ...
  • Вандишев, Валентин Миколайович; Переломова, Олена Степанівна; Вандышев, Валентин Николаевич; Переломова, Елена Степановна; Vandyshev, Valentin Nikolaevich; Perelomova, Elena Stepanovna (Сумський державний університет, 2010)
    У навчальному посібнику розглянуто широке коло актуальних питань теорії пізнання, особливості західноєвропейського сприйняття сутності буття крізь призму різних філософсько-методологічних підходів, які розвивалися протягом ...
  • Михайлова, Любов Іванівна; Гуторов, Олександр Іванович; Турчіна, Світлана Григорівна; Шарко, Инна Александровна; Михайлова, Любовь Ивановна; Гуторов, Александр Иванович; Турчина, Світлана Григорівна; Шарко, Інна Олександрівна; Mykhaylova, Liubov; Gutorov, Oleksandr; Turshina, Svеtlana; Charko, Inna (Видавництво "Центр учбової літератури", 2015)
    В навчальному посібнику викладені теоретичні, практичні та тестові завдання з інноваційного менеджменту. Теоретична частина стисло вміщує узагальнений курс з інноваційного менеджменту, що вивчається на економічних ...
  • Подригало, Михайло Абович; Шелудченко, Володимир Віталійович; Подригало, Михаил Абович; Шелудченко, Владимир Витальевич; Podrygalo, M.; Sheludchenko, V. (Сумський національний аграрний університет, 2015)
    У навчальному посібнику, розрахованому на студентів магистрантів та аспірантів автомобільної та тракторної спеціальностей вищих навчальних закладів, викладені нові сучасні погляди на теорію експлуатаційних властивостей ...
  • Ксенофонтова, М. Н.; Самодай, В. П.; Дубовик, С. Г.; Ксенофотова, М. М.; Самодай, В. П.; Дубовик, С. Г.; Ksenofotova, M. M.; Samoday, V. P.; Dubovik, S. G. (Вид-во СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2014)
    Мета даного навчального посібника полягає у формуванні у випускників вищих навчальних закладів цілісного уявлення про напрями створення, комерціалізації та забезпечення правової охорони і захисту об’єктів інтелектуальної ...
  • Гордієнко, Н. И.; Майданевич, П. Н.; Волошина, Е. И.; Гроздева, Е. А.; Гордиенко, М. І.; Майданевич, П. М.; Волошина, О. І.; Гроздева, О. А.; Gordienko, M. I.; Maidanevych, P. N.; Voloshina, E. I.; Hrozdyeva, E. A. (ИТ "АРИАЛ", 2013)
    Учебное пособие подготовлено в соответствии с программой курса «Учет в банках» согласно новой образовательно-профессиональной программы ОПП)для вузов Украины. В пособии рассмотрены теоретические и практические аспекты ...
  • Равська, Н. С.; Мельничук, П. П.; Мамлюк, О. В.; Ніколаєнко, Т. П.; Охріменко, О. А.; Равская, Н. С.; Мельничук, П. П.; Мамлюк, А. В.; Николаенко, Т. П.; Охрименко, А. А.; Ravskaya, N. S.; Melnychuk, P. P.; Mameluke, O. V; Nikolaienko, T. P; Ohrimenko, O. A (СКД «Друк», 2013)
    Викладені теоретичні основи формоутворення поверхонь при механічній обробці, розглянуті способи утворення вихідних інструментальних поверхонь, спряжених з поверхнею деталі, надана загальна методика ви-рішення задач визначення ...
  • Царенко, О. М.; Злобін, Ю. А.; Царенко, А. М.; Злобин, Ю. А.; Tsarenko, O. M.; Zlobin, Y. A. (Вища школа, 1999)
    Розглянуто стан природного середовища 1900— 2000 рр. Велику увагу приділено механізмам розвитку глобальної екологічної кризи, проаналізовано такі явища, як парниковий ефект, кислотні дощі, спустелення, деградація біоти та ...
  • Царенко, О. М.; Харенко, М. І.; Хомин, С. П.; Пономаренко, В. П.; Харенко, А. М.; Царенко, А. М.; Харенко, Н. И.; Хомин, С. П.; Пономаренко, В. П.; Харенко, А. Н.; Tsarenko, A. M.; Kharenko, Н. І.; Khomyn, S. P.; Ponomarenko, V. P.; Kharenko, A. N. (ВАТ «СОД», видавництво «Козацький вал», 2004)
    В книзі наведені питання акушерства, гінекології і біотехнології розмноження свиней, яку слід розглядати як оригінальне і перше видання в умовах України. Книга складається з 2-х частин і 20 розділів, які написані доктором ...
  • Царенко, О. М.; Нєсвєтов, О. О.; Кадацький, М. О.; Царенко, А. М.; Несветов, А. А.; Кадацкий, Н. А.; Tsarenкo, O. M.; Nesvetov, O. O.; Kadatskiy, M. O. (ВТД «Університетська книга», 2004)
    У навчальному посібнику, підготовленому вченими кафедри економіки природокористування СНАУ відповідно до програми дисципліни «Основи екології та економіка природокористування», розглядаються питання екології навколишнього ...
  • Назаренко, В. О.; Юдічева, О. П.; Жук, В. А.; Назаренко, В. О.; Юдичева, О. П.; Жук, В. А.; Nazarenko, V. O.; Yudicheva, O. P.; Zhuk, V. А. (Центр учбової літератури, 2012)
    Навчальний посібник розроблено у відповідності з програмою курсу з урахуванням сучасного стану харчової промисловості України. Наведено чинники, що впливають на якість продовольчих товарів рослинного походження, вимоги до ...