Короткий опис(реферат):
Технології нових продуктів повинні бути націлені на зниження калорійності, збагачення вітамінами, мікро- та макроелементами, харчовими волокнами, недостатня кількість яких у добовому раціоні сучасної людини сприяє розвитку захворювань на сахарний діабет, атеросклероз, захворювання кишківника.
Вирішення цього завдання можливе за рахунок науково обґрунтованого комбінування м'ясної і рослинної сировини. Найбільш технологічною та досить доступною і з економічної точки зору є овочеві порошки, яких достатньо на ринку України. Не вирішеним залишається питання стабілізації структурно-механічних властивостей м'ясних систем зі значним вмістом овочевих порошків і зберігання продукції при максимальному збереження якості виробів. Метою магістерської роботи було удосконалення технології виробництва сардельок із використанням порошку кабачка. Технологии новых продуктов должны быть нацелены на снижение калорийности, обогащение витаминами, микро- и макроэлементами, пищевыми волокнами, недостаточное количество которых в суточном рационе современного человека способствует развитию заболеваний сахарный диабет, атеросклероз, заболевания кишечника.
Решение этой задачи возможно за счет научно обоснованного комбинирования мясной и растительного сырья. Наиболее технологической и достаточно доступной и с экономической точки зрения является овощные порошки, которых достаточно на рынке Украины. Нерешенным остается вопрос стабилизации структурно-механических свойств мясных систем со значительным содержанием овощных порошков и хранения продукции при максимальном сохранении качества изделий. Целью магистерской работы было совершенствование технологии производства сарделек с использованием порошка кабачка.
Суть розробки, основні результати:
The technology of new products should be aimed at reducing caloric content, enriching with vitamins, micro-and macro elements, food fibers, insufficient amount of which in the daily ration of a modern person contributes to the development of diseases of diabetes mellitus, atherosclerosis, intestinal disease.
The solution of this problem is possible due to the scientifically based combination of meat and vegetable raw materials. Vegetable powders, which are sufficient in the Ukrainian market, are the most technologically and economically feasible and economically viable. The issue of stabilization of structural and mechanical properties of meat systems with significant content of vegetable powders and storage of products with the maximum preservation of products quality remains unresolved. The aim of the master's thesis was to improve the technology of production of sausages using zucchini powder.