00 DSpace/Manakin Repository

Вдосконалення технології сардельок з використанням сушеного кабачка

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Сніжко, Марина
dc.contributor.author Снижко, Марина
dc.contributor.author Snigko, Maryna
dc.date.accessioned 2018-02-19T12:50:33Z
dc.date.available 2018-02-19T12:50:33Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник Д. В. Гриньова uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5371
dc.description The technology of new products should be aimed at reducing caloric content, enriching with vitamins, micro-and macro elements, food fibers, insufficient amount of which in the daily ration of a modern person contributes to the development of diseases of diabetes mellitus, atherosclerosis, intestinal disease. The solution of this problem is possible due to the scientifically based combination of meat and vegetable raw materials. Vegetable powders, which are sufficient in the Ukrainian market, are the most technologically and economically feasible and economically viable. The issue of stabilization of structural and mechanical properties of meat systems with significant content of vegetable powders and storage of products with the maximum preservation of products quality remains unresolved. The aim of the master's thesis was to improve the technology of production of sausages using zucchini powder. uk_UK
dc.description.abstract Технології нових продуктів повинні бути націлені на зниження калорійності, збагачення вітамінами, мікро- та макроелементами, харчовими волокнами, недостатня кількість яких у добовому раціоні сучасної людини сприяє розвитку захворювань на сахарний діабет, атеросклероз, захворювання кишківника. Вирішення цього завдання можливе за рахунок науково обґрунтованого комбінування м'ясної і рослинної сировини. Найбільш технологічною та досить доступною і з економічної точки зору є овочеві порошки, яких достатньо на ринку України. Не вирішеним залишається питання стабілізації структурно-механічних властивостей м'ясних систем зі значним вмістом овочевих порошків і зберігання продукції при максимальному збереження якості виробів. Метою магістерської роботи було удосконалення технології виробництва сардельок із використанням порошку кабачка. Технологии новых продуктов должны быть нацелены на снижение калорийности, обогащение витаминами, микро- и макроэлементами, пищевыми волокнами, недостаточное количество которых в суточном рационе современного человека способствует развитию заболеваний сахарный диабет, атеросклероз, заболевания кишечника. Решение этой задачи возможно за счет научно обоснованного комбинирования мясной и растительного сырья. Наиболее технологической и достаточно доступной и с экономической точки зрения является овощные порошки, которых достаточно на рынке Украины. Нерешенным остается вопрос стабилизации структурно-механических свойств мясных систем со значительным содержанием овощных порошков и хранения продукции при максимальном сохранении качества изделий. Целью магистерской работы было совершенствование технологии производства сарделек с использованием порошка кабачка. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний ун-т uk_UK
dc.subject технологія uk_UK
dc.subject сардельки uk_UK
dc.subject кабачок uk_UK
dc.subject технология uk_UK
dc.subject сардельки uk_UK
dc.subject кабачок uk_UK
dc.subject technology uk_UK
dc.subject sausage uk_UK
dc.subject egg-plant uk_UK
dc.title Вдосконалення технології сардельок з використанням сушеного кабачка uk_UK
dc.title.alternative Совершенствование технологии сарделек с использованием сушеного кабачка uk_UK
dc.title.alternative Improve the technology of sausage using dried zucchini uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу