Abstract:
В даній роботі проаналізовано традиційні технології переробки молочної сировини та виробництва кисломолочного сиру; освоєно технологію переробки молочної сировини та виробництва кисломолочного сиру з масовою часткою жиру 9% в умовах філії Сумський молочний завод ДП «Аромат»; проведено технологічні розрахунки для виробництва кисломолочного сиру з масовою часткою жиру 9%; запропоновано шляхи удосконалення технології сиру кисломолочного масовою часткою жиру 9% з використанням високотемпературного обробітку молока для покращення якості та подовження строку придатності в умовах філії Сумський молочний завод ДП «Аромат». В данной работе проанализированы традиционные технологии переработки молочного сырья и производства кисломолочного сыра; освоена технология переработки молочного сырья и производства кисломолочного сыра с массовой долей жира 9% в условиях филиала Сумской молочный завод ДП «Аромат»; произведены технологические расчеты для производства кисломолочного сыра с массовой долей жира 9%; предложены пути совершенствования технологии сыра кисломолочного массовой долей жира 9% с использованием высокотемпературной обработки молока для улучшения качества и продления срока годности в условиях филиала Сумской молочный завод ДП «Аромат».
Description:
This paper analyzes the traditional technologies of raw milk processing and production of sour milk cheese; mastered the technology of processing raw milk and production of sour milk cheese with a mass fraction of 9% fat in the branch of Sumy dairy plant SС "Aroma"; technological calculations for the production of sour milk cheese with a mass fraction of fat of 9%; Ways to improve the technology of sour milk cheese with a mass fraction of 9% fat using high-temperature processing of milk to improve the quality and extend the shelf life in the branch of Sumy Dairy Plant SE "Aroma".