Abstract:
Метою написання даної роботи був аналіз господарської діяльності і виробництва тваринницької продукції уПАТ племзаводі «Михайлівка» та розробка шляхів покращення виробництва молока з подальшою його переробкою.
Головною метою виконання дипломної роботи полягала у встановленні ефективності використання генетичного потенціалу швіцької породи різної селекції для поліпшення продуктивних і технологічних якостей тварин лебединської породи в умовах племзаводу “Михайлівка” Лебединського району Сумської області. Для виконання поставленої мети необхідно було дослідити:
- зміни показників живої маси телиць з різною часткою крові за поліпшуючою породою;
- взаємозв’язок живої маси корів бурої худоби проміжних генотипів з продуктивністю;
- рівень молочної продуктивності корів із різною часткою спадковості за швіцькою породою. Целью написания данной работы был анализ хозяйственной деятельности и производства животноводческой продукции в ПАО племзаводе «Михайловка» и разработка путей улучшения производства молока с последующей его переработкой.
Главной целью выполнения дипломной работы заключалась в установлении эффективности использования генетического потенциала шведской породы разной селекции для улучшения продуктивных и технологических качеств животных лебединской породы в условиях племзавода "Михайловка" Лебединского района Сумской области. Для выполнения поставленных целей необходимо было исследовать:
- изменения показателей живой массы телок с разной долей крови по улучшающей породе;
- взаимосвязь живой массы коров бурого скота промежуточных генотипов с продуктивностью;
- уровень молочной продуктивности коров с разной долей наследственности по шведской породе.
Description:
The purpose of writing this work was to analyze the economic activity and production of livestock products in PJSC breeding farm "Mykhailivka" and to develop ways to improve milk production with its further processing.
The main purpose of the thesis was to establish the effectiveness of the genetic potential of the Swiss breed of different selection to improve the productive and technological qualities of animals of Lebedyn breed in the breeding farm "Mikhailovka" Lebedyn district of Sumy region. To achieve this goal it was necessary to explore:
- changes in the live weight of heifers with different blood proportions for the improving breed;
- the relationship of live weight of brown cows of intermediate genotypes with productivity;
- the level of milk productivity of cows with different shares of heredity in the Swiss breed.