Abstract:
У магістерській роботі проведено аналіз стану галузі кормовиробництва в господарстві, здійснено оптимізацію технології годівлі корів. Проведені дослідження показали, що при заготівлі силосу та сінажу в господарстві дотримуються основних вимог щодо подрібнення зеленої маси. Можна відмітити лише більшу кількість(на 1,5%) часток кукурудзяного силосу на ситі №1, що затримує частки розміром більше 19 мм, та на 2,7% на ситі № 3(частки в межах 1,2-8,0мм). Подрібнення зеленої маси люцерни та загально-змішаного раціону є оптимальним. Для одержання силосу та сінажу найвищої якості необхідно застосовувати якісні біоконсерванти.
Description:
In the master's work the analysis of a condition of branch of fodder production in an economy is carried out, optimization of technology of feeding of cows is carried out. Studies have shown that when harvesting silage and haylage, the farm meets the basic requirements for grinding green mass. It is possible to note only a larger number (by 1.5%) of corn silage particles on the sieve №1, which retains particles larger than 19 mm, and 2.7% on the sieve № 3 (particles within 1.2-8.0 mm). Grinding the green mass of alfalfa and the general mixed diet is optimal. High-quality biopreservatives must be used to obtain the highest quality silage and haylage.