Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10311
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Цигвінцева, Євгенія Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Tsygvintseva, Evgenia Oleksandrivna | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-02T08:29:17Z | - |
dc.date.available | 2023-02-02T08:29:17Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Мельник | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10311 | - |
dc.description | Improvement of sambuca technology using chia seeds will allow to expand the range of culinary products of increased nutritional value. Such dessert products, made with the use of apple puree, sugar and gelatin, can be used in the nutrition of children, as well as different groups of the population. Apple puree contains pectin substances that bind heavy metal ions and rid the body of them, facilitate the removal of fats and cholesterol, have anti-ulcer and antiviral effects. The use of chia seeds in the production of sambuca will enrich the dish with vitamins, minerals, fiber, and unsaturated fatty acids. | uk_UA |
dc.description.abstract | Удосконалення технології самбуку з використанням насіння чіа дозволить розширити асортимент кулінарної продукції підвищеної харчової цінності. Такі десертні вироби, виготовлені з використанням яблучного пюре, цукру та желатину, можуть застосовуватися у харчуванні дітей, а також різних груп населення. Яблучне пюре містить пектинові речовини, які зв’язують іони тяжких металів і звільняють від них організм, полегшують виведення жирів і холестерину, здійснюють противиразкову і противірусну дію. Застосування насіння чіа у виробництві самбуку дозволить збагатити страву вітамінами, мінеральними речовинами, клітковиною, ненасиченими жирними кислотами. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Сумський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | самбук | uk_UA |
dc.subject | яблучне пюре | uk_UA |
dc.subject | насіння чіа | uk_UA |
dc.subject | sambuc | uk_UA |
dc.subject | applesauce | uk_UA |
dc.subject | chia seeds | uk_UA |
dc.title | Удосконалення технології самбуку з використанням насінням чіа | uk_UA |
dc.title.alternative | Improvement of sambuca technology using chia seeds | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Цигвінцева Є.О..pdf Restricted Access | 1,32 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.