Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10333
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦирулик, Р. В.-
dc.contributor.authorСамілик, М. М.-
dc.contributor.authorTsyrulyk, R.-
dc.contributor.authorSamilyk, M.-
dc.date.accessioned2023-02-06T06:48:05Z-
dc.date.available2023-02-06T06:48:05Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationЦирулик Р. В. Важливість комплексної переробки рослинної сировини регіонального значення [Електронний ресурс] / Р. В. Цирулик, М. М. Самілик // Матеріали II Всеукраїнської науково-практичної конференції за участю молодих науковців «Актуальні питання сталого науково-технічного та соціально-економічного розвитку регіонів України», (Запоріжжя, 18-20 жовтня 2022 р.) / Запорізький національний університет. – Запоріжжя : ЗНУ, 2022. – С. 421-423uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10333-
dc.descriptionThe purpose of this study is to justify the feasibility of complex processing of raw materials of regional importance. Vegetables are an important raw material of regional importance, which is widely used in almost all branches of the food industry. They are a major source of vitamins, folates, amino acids, carotenoids, bioflavonoids and dietary fiber. They are combined with various products of animal origin to increase the biological value and give them certain functional properties. In the process of processing vegetables, a large amount of secondary resources is formed. Vegetable waste is a source of organic and microbial pollution of the ecosystem. The transition to integrated use of food industry waste encourages the replacement of outdated and resource-intensive technologies. In line with this trend, there are measures that will help save labor, reduce the cost of raw materials, materials, wages and other production costs per unit of production of complex industries, and this affects the increase in the volume of production and the reduction of its cost price.uk_UA
dc.description.abstractМетою даного дослідження є обгрунтування доцільності комплексної переробки сировини регіонального значення. Важливою сировиною регіонального значення, яка широко використовується практично у всіх галузях харчової промисловості, є овочі. Вони є основним джерелом вітамінів, фолатів, амінокислот, каротиноїдів, біофлаваноїдів та харчових волокон. Їх комбінують з різноманітними продуктами тваринного походження для підвищення біологічної цінності та надання їм певних функціональних властивостей. В процесі переробки овочів утворюється велика кількість вторинних ресурсів. Овочеві відходи є джерелом органічного і мікробного забруднення екосистеми. Перехід до комплексного використання відходів харчової промисловості спонукає до заміни застарілих й ресурсомістких технологій. У руслі цього напряму знаходяться заходи, які сприятимуть економії праці, зниженню норм витрат сировини, матеріалів, заробітної плати та інших виробничих витрат на одиницю продукції комплексних виробництв, а це впливає на зростання обсягів виробництва продукції і зниження її собівартості.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЗапорізький національний університетuk_UA
dc.subjectкомплексна переробкаuk_UA
dc.subjectморквяний порошокuk_UA
dc.subjectовочеві відходиuk_UA
dc.subjectcomplex processinguk_UA
dc.subjectcarrot powderuk_UA
dc.subjectvegetable wasteuk_UA
dc.titleВажливість комплексної переробки рослинної сировини регіонального значенняuk_UA
dc.title.alternativeThe importance of complex processing of vegetable cheese of regional significanceuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
запоріжжя.pdf1,98 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.