Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12177
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Демидова, Є. | - |
dc.contributor.author | Самілик, М. | - |
dc.contributor.author | Demidova, E. | - |
dc.contributor.author | Samilyk, M. | - |
dc.date.accessioned | 2024-08-12T10:10:35Z | - |
dc.date.available | 2024-08-12T10:10:35Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Демидова Є. Розробка порошкоподібної харчової добавки на основі плодів обліпихи [Електронний ресурс] / Є. Демидова, М. Самілик // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. – Сер. «Харчові технології». – Львів, 2023. – Т. 25, № 100. – С. 88-93. – Режим доступу : https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10014. – Заголовок з екрану. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12177 | - |
dc.description | In the process of food production, it is important not only to obtain a high quality product, but also to minimize industrial waste and reduce energy costs for the process. Recently, customers have been paying particular attention to the biological value of products, and the popularity of organic and natural products is growing. The search for new types of unconventional raw materials and the choice of a rational method of their processing is an important task for scientists and manufacturers. The aim of the study is to develop a technology for the production of a powdered food additive by using wild-growing raw materials of regional importance by osmotic dehydration. The use of osmotic dehydration preserves their biological value and organoleptic properties. | uk_UA |
dc.description.abstract | У процесі виробництва продуктів харчування важливо не тільки отримати продукт високої якості, але й мінімізувати виробничі відходи та зменшити витрати енергії на процес. Останнім часом споживачі звертають особливу увагу на біологічну цінність продуктів, а популярність органічних і натуральних продуктів зростає. Пошук нових видів нетрадиційної сировини та вибір раціонального методу її переробки є важливим завданням для науковців та виробників. Метою роботи є розробка технології виробництва порошкоподібної харчової добавки з використанням дикорослої сировини регіонального значення методом осмотичного зневоднення. Використання осмотичного зневоднення дозволяє зберегти їх біологічну цінність та органолептичні властивості. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | осмотична дегідратація | uk_UA |
dc.subject | обліпиха | uk_UA |
dc.subject | порошкові харчові добавки | uk_UA |
dc.subject | osmotic dehydration | uk_UA |
dc.subject | sea buckthorn | uk_UA |
dc.subject | powdered food additives | uk_UA |
dc.title | Розробка порошкоподібної харчової добавки на основі плодів обліпихи | uk_UA |
dc.title.alternative | Development of a powdered food additive based on sea buckthorn fruit | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1.pdf | 1,07 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.