Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12865
Назва: | Розробка технології кисломолочного напою на основі похідних переробки абрикосу |
Інші назви: | Development of sour milk drink technology based on apricot processing derivatives |
Автори: | Загородній, Дмитро Zahorodniy, Dmytro |
Ключові слова: | функціональний продукт кисломолочний напій йогурт functional product fermented milk drink yogurt |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Ю. В. Назаренко |
Короткий огляд (реферат): | Метою даної роботи – є розробка технології кисломолочного напою з похідними переробки абрикос. Абрикосовий порошок є цінним джерелом вітамінів (зокрема вітаміну A, C, групи B), мінералів (калій, магній, залізо, кальцій) і дієтичної клітковини. Додавання цього інгредієнта до кисломолочних напоїв значно підвищує їхню біологічну цінність, роблячи продукт більш корисним для споживачів, які прагнуть покращити свій раціон. Такі напої можуть бути віднесені до категорії функціональних продуктів, які не лише задовольняють потребу в харчуванні, але й надають додаткові переваги для здоров'я. Зростаючий попит на подібні продукти відкриває перспективи для їхнього активного просування на ринку і збільшення продажів. Крім того, використання похідних продуктів переробки абрикосів дозволяє знизити виробничі витрати та підвищити рентабельність, що дає можливість пропонувати якісні продукти за доступними цінами. Рекомендована вартість напою – 27,9 грн за 1 л. Робота викладена на 56 сторінках, містить 22 рисунки, 12 таблиць, 38 літературних джерел. |
Опис: | The aim of this work is to develop a technology for a fermented milk drink with apricot processing derivatives. Apricot powder is a valuable source of vitamins (in particular, vitamin A, C, group B), minerals (potassium, magnesium, iron, calcium) and dietary fiber. The addition of this ingredient to fermented milk drinks significantly increases their nutritional value, making the product more useful for consumers seeking to improve their diet. Such beverages can be classified as functional foods that not only satisfy the need for nutrition, but also provide additional health benefits. The growing demand for such products opens up prospects for their active market promotion and increased sales. In addition, the use of apricot by-products reduces production costs and increases profitability, which makes it possible to offer quality products at affordable prices. The recommended price of the drink is 27.9 UAH per 1 liter. The work is presented on 56 pages, contains 22 figures, 12 tables, and and 38 references. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12865 |
Розташовується у зібраннях: | Харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Загородній.pdf Restricted Access | 2,07 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.