Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13492
Назва: Автоматизація технологічного процесу стерилізації консервів
Інші назви: Automation of the technological process of sterilization of canned food
Автори: Савченко, М. Ю.
Радчук, О. В.
Savchenko, M.
Radchuk, O.
Ключові слова: електричне устаткування
м’ясо
м’ясо-рослинна сировина
electrical equipment
meat
meat-vegetable raw materials
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Савченко М. Автоматизація технологічного процесу стерилізації консервів [Електронний ресурс] / М. Савченко, О. Радчук // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2024. – Т. 14, № 1. – Режим доступу : https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-11. – Заголовок з екрану.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є створення стенду для автоматизації електричного автоклаву малої потужності, який дозволяє проводити дослідження процесу стерилізації консервів з м’ясною, рослинною та м’ясо-рослинною сировиною, та багаторазового повторення експерименту для заданих технологічних параметрів з фіксацією їх для наступної обробки на персональному комп’ютері. Для досягнення поставленої мети було підібрано обладнання для автоматизації електричного автоклава. Досліджено процес нагріву автоклава та витримки параметрів технологічного процесу стерилізації консервів. Описано схему автоматизації електричного автоклава малої потужності. Зроблено аналіз конструкції електричного автоклаву з деталізацією основних частин. Проведені дослідження процесу нагріву автоклава та витримки параметрів технологічного процесу стерилізації консервів. Дані перебігу параметрів представлено на графіках. Зроблено висновки і рекомендації щодо наукового і практичного використання запропонованих рішень.
Опис: The purpose of the article is to create a stand for automating a low-power electric autoclave, which allows for research into the process of sterilization of canned food with meat, vegetable and meat-vegetable raw materials, and repeated repetition of the experiment for given technological parameters with their fixation for subsequent processing on a personal computer. To achieve the set goal, equipment was selected for automating an electric autoclave. The process of heating the autoclave and holding the parameters of the technological process of sterilization of canned food was studied. The automation scheme of a low-power electric autoclave is described. The design of an electric autoclave was analyzed with a detailing of the main parts. The process of heating the autoclave and holding the parameters of the technological process of sterilization of canned food was studied. The data on the course of the parameters are presented in graphs. Conclusions and recommendations are made regarding the scientific and practical use of the proposed solutions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13492
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автоклав ТДАТУ.pdf473,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.