Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13810
Назва: Дослідження впливу бузинової порошкової харчової добавки на термін зберігання йогуртів
Інші назви: Study of the effect of elderberry powder food additive on the shelf life of yogurt
Автори: Демидова, Євгенія В’ячеславівна
Самілик, Марина Михайлівна
Губа, Світлана Олександрівна
Demidova, E. V.
Samilik, M. M.
Guba, S. O.
Ключові слова: кисломолочні продукти
йогурт
рослинна сировина
fermented milk products
yogurt
vegetable raw materials
Дата публікації: 2024
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Демидова Є. В. Дослідження впливу бузинової порошкової харчової добавки на термін зберігання йогуртів [Електронний ресурс] / Є. В. Демидова, М. М. Самілик, С. О. Губа // Вісник Сумського національного аграрного університету університету : науковий журнал. – Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів». – Суми : СНАУ, 2024. – Вип. 4 (58). – С. 21-27. – Режим доступу : https://doi.org/10.32782/msnau.2024.4.3. – Заголовок з екрану.
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджувався вплив харчової добавки з порошку бузини на якісні показники йогурту та термін його придатності. Використання рослинних порошків та екстрактів, що збагачують йогурт вітамінами, мінералами та фенольними сполуками, стає все більш актуальним. Використання рослинних компонентів є перспективним для розширення асортименту кисломолочних продуктів з антиоксидантними властивостями. Метою наукової роботи є вивчення впливу харчової добавки з бузини на якісні показники та термін придатності йогурту. Результати цього дослідження вплинуть на процес розробки вдосконаленої технології йогурту.
Опис: The study investigated the effect of an elderberry powder food additive on the quality characteristics of yogurt and its shelf life. The use of plant powders and extracts that enrich yogurt with vitamins, minerals and phenolic compounds is becoming increasingly relevant. The use of plant components is promising for expanding the range of fermented milk products with antioxidant properties. The aim of the research is to study the effect of elderberry food additive on the quality and shelf life of yogurt. The results of this study will influence the process of developing an improved yogurt technology.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13810
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf455,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.