Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14078
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБойко, Вікторія Сергіївна-
dc.contributor.authorBoiko, Viktoriia-
dc.date.accessioned2025-07-03T11:00:55Z-
dc.date.available2025-07-03T11:00:55Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationФакультет харчових технологій ; наук. керівник Т. П. Синенкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14078-
dc.descriptionIn the qualification work, a mini-shop project for the production of kvass was developed, including the calculation of the technological process, the selection of equipment, the analysis of hazardous production factors, and the justification of economic feasibility. The first section discusses the mini-shop's territorial location, assesses the region's resources, and analyzes the raw material base, sales markets, and supply chain. Modern approaches to kvass production technology were studied, which made it possible to determine the possibility of combining mass production with stability and scale, as well as a craft approach focused on naturalness. The second section details the amount of essential raw materials and materials for daily kvass production of 200 dal (2000 liters). The equipment was selected, the required area was calculated, and the equipment placement was optimized for efficient use of space. The third section develops technological schemes for the production of craft kvass. The fourth section considers the requirements for implementing the HACCP system in a mini-kvass production workshop to ensure stable quality and safety of products through control at all stages. The fifth section calculates the economic efficiency of the planned mini-shop. Significant potential has been identified, characterized by a high level of profitability (41.62 %) and a relatively short payback period (6.8 years).uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розроблено проєкт міні-цеху з виробництва квасу, що включає розрахунок технологічного процесу, вибір обладнання, аналіз небезпечних чинників виробництва, обґрунтування економічної доцільності. У першому розділі розглянуто територіальне розміщення міні-цеху, оцінено ресурси регіону та проаналізовано сировинну базу, ринки збуту й систему постачання. Вивчено сучасні підходи до технології виробництва квасу, що дозволило визначити можливість поєднання масового виробництва зі стабільністю та масштабністю і крафтового підходу, орієнтованого на натуральність. У другому розділі детально визначено кількість основної сировини та матеріалів для щоденного виробництва 200 дал (2000 л) квасу. Проведено підбір обладнання, розраховано необхідні площі та оптимізовано розміщення устаткування для ефективного використання простору. У третьому розділі розроблено технологічні схеми виробництва крафтового квасу. У четвертому розділі розглянуто вимоги впровадження системи НАССР у міні-цеху з виробництва квасу з метою стабільній якості та безпечності продукції завдяки контролю на всіх етапах. У п’ятому розділі розраховано економічну ефективність запланованого міні-цеху. Виявлено значний потенціал, що характеризується високим рівнем рентабельності (41,62 %) і порівняно коротким періодом окупності інвестицій (6,8 років).uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectферментовані напоїuk_UA
dc.subjectквасuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectfermented beveragesuk_UA
dc.subjectkvassuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.titleПроект міні-цеху з виробництва квасуuk_UA
dc.title.alternativeProject of a mini-shop for the production of kvassuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бойко В. С. (бакалавр) 2025.pdf
  Restricted Access
1,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.