Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4480
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкляр, О. І.-
dc.contributor.authorШкромада, О. І.-
dc.contributor.authorНечипоренко, О. Л.-
dc.contributor.authorСкляр, А. И.-
dc.contributor.authorШкромада, О. И.-
dc.contributor.authorНечипоренко, А. Л.-
dc.contributor.authorSklar, A. I.-
dc.contributor.authorShkromada, O. I.-
dc.contributor.authorNechyporenko, O. L.-
dc.date.accessioned2017-03-24T07:24:10Z-
dc.date.available2017-03-24T07:24:10Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationСкляр О. І. Якість та безпечність свинини залежно від використаних дезінфектантів [Електронний ресурс] / О. І. Скляр, О. І. Шкромада, О. Л. Нечипоренко // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наук. праць Харківської ЗВА. – Сер. «Ветеринарні науки»/ Харківська ЗВА. – Харків: Харківська ЗВА, 2016. – Вип. 33. – Ч. 2 – С. 176–178.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4480-
dc.descriptionThe article presents the results of investigation of swine meat quality. According to the organoleptic, biochemical and sanitary indices swine meat in the research groups did not differ from meat sample of the control animals. Evaluation of swine meat biochemical parameters showed that there were no difference between the groups in the рН, reactions to the peroxidase, with 5 % solution of copper sulphate, amino-amoniacal nitrogen, held in 24 hours and on the 8th day of storage. Moreover, pretty high water-retaining capacity of all swine meat samples proves that it has good technological and cooking characteristics. Meat was studied when it was fresh (in 24 hours after slaughter) and in 8 days after its storage in the refrigerated chamber (0°... 4°С), because animal carcasses are mainly refrigerated and frozen and it provides their long storage and almost does not reduce their technological and nutritional qualities.uk_UK
dc.description.abstractУ статті наведено результати досліджень якості м'яса свинини. За органолептичними, біохімічними та санітарними показниками м'ясо свиней дослідних груп не відрізнялось від проби м’яса контрольних тварин. М’ясо і топлений жир, отримані від свиней, при вирощуванні яких використовували в якості дезінфектанту Бі-дез тм здатні добре зберігатися протягом 8 діб при температурі 0 +4°С. В статье приведены результаты исследований качества мяса свинины. По органолептическим, биохимическим и санитарным показателям мясо свиней опытных групп не отличалось от проб мяса контрольных животных. Полученные данные свидетельствуют о том, что на начало опыта масса контрольных и опытных животных была одинаковой, передубойная масса опытных свиней была на 7,1 кг больше, чем контрольных. Поэтому и масса парной туши была больше у опытных животных (на 4,8 кг), а процент выхода у опытных животных был выше на 2,0 % (р<0,05). Мясо и топленый шпик, полученные от свиней, при выращивании которых использовали в качестве дезинфектанта Би-дез тм способны хорошо сохраняться на протяжении 8 суток при температуре 0 +4°.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherХарківська ЗВАuk_UK
dc.subjectм'ясо свинейuk_UK
dc.subjectсалоuk_UK
dc.subjectмаса ліверуuk_UK
dc.subjectмясо свинейuk_UK
dc.subjectсалоuk_UK
dc.subjectмасса ливераuk_UK
dc.subjectpig meatuk_UK
dc.subjectfatuk_UK
dc.subjectliver weightuk_UK
dc.titleЯкість та безпечність свинини залежно від використаних дезінфектантівuk_UK
dc.title.alternativeКачество и безопасность свинины в зависимости от использованных дезинфектантовuk_UK
dc.title.alternativeVeterinary-sanitary estimation of swine slaughter products using deinfectantuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скляр О. І. Якість та безпечність свинини.pdf226,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.