Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5555
Назва: Актуальні аспекти дослідження дикої фауни та м’яса диких тварин
Інші назви: Актуальные аспекты исследования дикой фауны и мяса диких животных
Actual aspects of the study of wild fauna and wild animal meat
Автори: Авраменко, Н. О.
Авраменко, Н. А.
Avramenko, N. A.
Ключові слова: дика фауна
дикі тварини
поширення
дикая фауна
дикие животные
распространение
wild fauna
wild animals
spread
Дата публікації: 2016
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Авраменко Н. О. Актуальні аспекти дослідження дикої фауни та м’яса диких тварин [Електронний ресурс] / Н. О. Авраменко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 75-78.
Короткий огляд (реферат): Стаття описує результати ретроспективного аналізу особливостей розповсюдження й добування дикої фауни Європи і України і досліджень м’яса благородного і плямистого оленів. У роботі детально описано морфологічний та хімічний склад м'яса благородного та плямистого оленя. Морфологічний склад м'яса благородного та плямистого оленя має багато спільних закономірностей. Однак є ряд видових особливостей, які пов’язані з умовами існування та щоденним кормовим раціоном. Статья описывает результаты ретроспективного анализа особенностей распространения и добычи дикой фауны Европы и Украины и исследований мяса благородного и пятнистого оленей. В работе детально описан морфологический и химический состав мяса благородного и пятнистого оленей. Морфологический состав мяса благородного и пятнистого оленей имеет много общих закономерностей. Однако есть ряд видовых особенностей, которые связаны с условиями существования и ежедневным кормовым рационом.
Опис: Article describes results of the retrospective analysis of features of a spread and production of wild fauna of Europe and Ukraine and researches of meat of noble and spotty deer. In work the morphological and chemical composition of meat of red deer and spotty deer is in details described. The morphological structure of meat of red deer and spotty deer has many general regularities. However there is a number of specific features, which are connected with living conditions and a daily fodder ration. The number of bone in the meat red deer is 15,4±2,3 %, compared with spotty deer meat (16,8±1,4*). With the same probability of different deer meat for the content of connective tissue (2,3±0,4* compared with meat spotty deer - 2,5±0,7*).Number of fat in the meat of deer was located at 2,4±0,8, in contrast to the meat spotty deer - 2,6±0,3. The red deer meat protein level was 21,4±1,22 %, and spotty - 20,6±1,13 *. In the meat of deer fat level was within 3,17±1,11*, and spotty - 3,24±0,72***.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5555
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20.pdf840,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.