Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5726
Назва: Вплив технології утримання індиків на якість продукції
Інші назви: Влияние технологии содержание индеек на качество продукции
Impact of the turkeys keeping technology on their product quality
Автори: Фотіна, Т. І.
Вієвський, Г. С.
Фотін, О. В.
Фотина, Т. И.
Виевский, Г. С.
Фотин, А. А.
Fotina, T. I.
Vievskiy, G. S.
Fotin, O. V.
Ключові слова: індики
якість м’яса
пододерматит
индейки
качество мяса
пододерматит
turkey
meat quality
pododermatyt
Дата публікації: 2017
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Фотіна Т. І. Вплив технології утримання індиків на якість продукції [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, Г. С. Вієвський, О. В. Фотін // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 1 (40). – С. 81-85.
Короткий огляд (реферат): У статті наведені данні про вплив технології утримання індиків на якість м’яса. Якість м'яса індичат та індичок визначали шляхом вивчення органолептичних і деяких фізико-хімічних показників м'яса, проведення анатомічного розтину тушок, вивчення хімічного складу м’яса та його біологічної цінності. Доведено, що порушенні норм посадки індиків, незадовільній якості підстилки спостерігаються значні ураження лап пододерматитами, намінами на грудині, травмами на крилах. При забої такої птиці велика кількість продукції бракується або виходе у реалізацію, як не категорійна. В статье приведены данные о влиянии технологии содержания индеек на качество мяса. Качество мяса индюшат и индеек определяли путем изучения органолептических и некоторых физико-химических показателей мяса, проведения вскрытия тушек, изучение химического состава мяса и его биологической ценности. Доказано, что нарушении норм посадки индеек, неудовлетворительное качество подстилки наблюдаются значительные поражения лап пододерматит, Намина на грудине, травмами на крыльях. При забое такой птицы большое количество продукции бракуется или выходе в реализацию, как категориальная.
Опис: The article presents data of the impact of turkeys keeping technology on the quality of turkeys meat. The quality of the turkeys meat was determined by studying some organoleptic and physico-chemical parameters of meat, by anatomical dissection of carcasses, by the study of the chemical composition of meat and its biological value. It was proved that at the violation of the rules of placing turkeys, and unsatisfactory quality of the litter there are significant lesions of legs by pododermatytis, injuries of the wings and breast. At slaughter of this poultry a large number of poultry products are rejected or are implemented to selling as not category.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5726
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18.pdf1,56 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.