Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/627
Назва: | Жирнокислотний склад загальних ліпідів молозива та молока корів |
Інші назви: | Жирнокислотный состав общих липидов молозива и молока коров |
Автори: | Камбур, М. Д. Замазій, А. А. Лівощенко, Є. М. Передера, О. С. Камбур, М. Д. Замазий, А. А. Ливощенко, Е. М. Передера, А. С. Kambur, M. D. Zamaziy, A. A. Livoschenko, E. M. Perederа, A. S. |
Ключові слова: | біосинтез молочний жир годівля тварин биосинтез молочный жир кормление животных |
Дата публікації: | 2012 |
Видавництво: | Сумський національний аграрний ун-т |
Бібліографічний опис: | Камбур М. Д. Жирнокислотний склад загальних ліпідів молозива та молока корів [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, Є. М. Лівощенко, О. С. Передера // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 7(31). – С. 27-29. |
Короткий огляд (реферат): | Результати досліджень жирнокислотного складу молока та молозива корів свідчать про їх відмінності у складі вищезазначених секретів молочної залози корів. Встановлено, що в молозиві корів найбільшим є вміст таких жирних кислот, як міристинова (15,50±0,74 %). Жирнокислотний склад молока корів представлений в основному такими кислотами: пальмітиновою, міристиновою, стеариновою та олеїновою. Їх вміст у молоці становить більше 84 % усіх жирних кислот. Результаты исследований жирнокислотного состава молока и молозива коров свидетельствуют о различиях в составе вышеупомянутых секретов молочной железы коров. Установлено, что в молозиве коров самым высоким является содержание таких жирных кислот, как миристиновая (15,50 ± 0,74%). Жирнокислотный состав молока коров представлен в основном такими кислотами: пальмитиновой, миристиновой, стеариновой и олеиновой. Их содержание в молоке составляет более 84% всех жирных кислот. |
Опис: | Results of studies of fatty acid composition of milk and colostrum of cows show their differences in the aforementioned secrets breast cows. Established that the colostrum of cows is the largest content of fatty acids as myristic (15, 50 ± 0,74%). Fatty acid composition of milk cows represented mainly by the following acids: palmitic, myristic, stearic and oleic. Their content in milk is more than 84% of all fatty acids. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/627 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
07.pdf | 262,44 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.