Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6647
Назва: Жирнокислотный состав мяса козликов при различной интенсивности роста
Інші назви: Жирнокислотний склад м'яса козликів при різній інтенсивності росту
Fatty acid composition of goat meat at different growth rates
Автори: Киселев, Александр Борисович
Ладыка, Любовь Николаевна
Кисельов, Олександр Борисович
Ладика, Любов Миколаївна
Kyselov, Alexander Borisovich
Ladyka, Lubov Nikilaevna
Ключові слова: липиды
жирные кислоты
козье мясо
ліпіди
жирні кислоти
козяче м'ясо
lipids
fatty acids
cooking meat
Дата публікації: 2019
Видавництво: БГСХА
Бібліографічний опис: Киселев А. Б. Жирнокислотный состав мяса козликов при различной интенсивности роста [Электронный ресурс] / А. Б. Киселев, Л. Н. Ладыка // Актуальные проблемы развития животноводства : сборник научных трудов. – Горки : БГСХА , 2019. - C.11-19.
Короткий огляд (реферат): Представлены результаты исследований жирнокислотного состава липидов длиннейшей мышцы спины (Longissimus dorsi muscle), показатели индекса мягкости и диетические показатели мяса по содержанию жирных кислот у кастрированных и некастрированных козликов при различной интенсивности их роста. Установлено, что при сбалансированном кормлении у некастрированных козликов содержание насыщенных жирных кислот в липидах длиннейшей мышцы спины снижается, мононенасыщенных – повышается, а полиненасыщенных – не изменяется. Представлені результати досліджень жирнокислотного складу ліпідів найдовшого м'язу спини (Longissimus dorsi muscle), показники індексу м'якості і дієтичні показники м'яса за змістом жирних кислот у кастрованих і некастрованих козликів при різної інтенсивності їх росту. Встановлено, що при збалансованому харчуванні у некастрірованних козликів вміст насичених жирних кислот у ліпідах найдовшого м'язу спини знижується, мононенасичених - підвищується, а поліненасичених - не змінюється.
Опис: The results of studies of fatty acid composition of lipids longest dorsi muscle (Longissimus dorsi muscle), the index of softness and dietary indicators of meat according to the content of fatty acids in goat castrated and not castrated by varying of the intensity of their growth. Found that, balanced feeding of not castrated goats saturated with fatty acids in the lipid longissimus dorsi muscle is reduced; monounsaturated is increased and polyunsaturated does not change.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6647
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Киселёв А. Б. Жирнокислотный состав мяса.pdf415,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.