Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/682
Назва: Моніторингові дослідження бактеріозів у свинарських господарствах Сумської області
Інші назви: Мониторинговые исследования бактериозов в свиноводческих хозяйствах Сумской области
Автори: Нагорна, Л. В.
Фотін, О. В.
Гапонов, І. В.
Максименко, Н. В.
Нагорная, Л. В.
Фотин, А. В.
Гапонов, И. В.
Максименко, Н. В.
Nagorna, L. V.
Fotin, O. V.
Gaponov, I. V.
Maksymenko, N. V.
Ключові слова: тваринництво
хвороби свиней
гострі кишкові захворювання
животноводство
болезни свиней
острые кишечные заболевания
Дата публікації: 2012
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Нагорна Л. В. Моніторингові дослідження бактеріозів у свинарських господарствах Сумської області [Електронний ресурс] / Л. В. Нагорна, О. В. Фотін, І. В. Гапонов, Н. В. Максименко // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 7(31). – С. 123-127.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено результати досліджень щодо визначення основних асоціацій умовнопатогенних мікроорганізмів серед поголів’я тварин різних технологічних напрямів в свинарських господарствах Сумської області. Встановлено, що найпоширенішими були наступні збудники : E.coli, Salmonella spp., S. аureus, Streptococcus spp. Доведено також, що у різних статево-вікових груп тварин виділена мікрофлора була подібною за видовим складом. В статье приведены результаты исследований относительно определения основных ассоциаций условно-патогенных микроорганизмов среди поголовья животных разных технологических направлений в свиноводческих хозяйствах Сумской области. Установлено, что наиболее распространенными были следующие возбудители: E. coli, Salmonella spp., S. аureus, Streptococcus spp. Доказано также, что у разных возрастных групп животных была выделена микрофлора, схожа за своим видовым составом.
Опис: To the article the results of researches are driven in relation to determination of basic associations of conditionally-pathogenic microorganisms among the population of animal different technological directions in the pig breeding economies of the Sumy area. It is set that most widespread were next causative agents: E.coli, Salmonella spp., S. аureus, Streptococcus spp. It is well-proven also, that at the different age-related groups of animals a microflora was distinguished, similar after the specific composition.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/682
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
35.pdf429,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.