Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9210
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКожушко, Н. С.-
dc.contributor.authorСахошко, М. М-
dc.contributor.authorБердін, С. І.-
dc.contributor.authorБаштовий, М. Г.-
dc.contributor.authorСмілик, Д. В.-
dc.contributor.authorКожушко, Н. С.-
dc.contributor.authorСахошко, Н. Н.-
dc.contributor.authorБердин, С. И.-
dc.contributor.authorБаштовой, Н. Г.-
dc.contributor.authorСмилык, Д. В.-
dc.contributor.authorKozhushko, N. S.-
dc.contributor.authorSakhoshko, M. M.-
dc.contributor.authorBerdin, S. I.-
dc.contributor.authorBashtovyi, M. H.-
dc.contributor.authorSmilyk, D. V.-
dc.date.accessioned2021-07-16T10:41:55Z-
dc.date.available2021-07-16T10:41:55Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationСпоживча якість перспективних гібридів картоплі (Solanum tuberosum L.) [Електронний ресурс] / Н. С. Кожушко, М. М. Сахошко, С. І. Бердін [та ін.] // Plant Varieties Studying and Protection, 2020. - Вип. 16. - №2. - С. 173-181.- Режим доступу : https://doi.org/10.21498/2518-1017.16.2.2020.209235. - Заголовок з екрануuk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9210-
dc.descriptionThe selected, as for the high level of culinary quality indicators, hybrids can be recommended as valuable output material for practical plant breeding. Establishment of biological interrelation of potato culinary quality indicators and biochemical composition of their tubers allowed to develop mathematical simulations to predict taste and texture, and it practically relieved from boiling and subjective evaluation by organoleptic method of tasting results. Systematization of culinary and consumer type food (table) potatoes can be a subject matter in the course of state variety testing.uk_UA
dc.description.abstractВиділені гібриди картоплі, які за високим ступенем прояву показників кулінарних якостей можуть бути рекомендовані, як цінний вихідний матеріал для практичної селекції. Визначення біологічного взаємозв'язку показників кулінарної якості бульб картоплі та їх біохімічного складу дозволило розробити математичні моделі для прогнозування смаку та текстури, що практично звільняє від варіння бульб та суб'єктивної оцінки результатів дегустації за органолептичним методом. Систематизація кулінарно-споживчого типу картоплі столового призначення може бути предметом обговорення в рівні державного сортовипробування. Выделены гибриды картофеля, которые из-за высокой степени проявления показателей кулинарного качества, могут быть рекомендованы как ценный исходный материал для практической селекции. Определение биологической взаимосвязи показателей кулинарных качеств клубней картофеля от их биохимического состава позволило разработать математические модели для прогнозирования вкуса и текстуры клубней, что практически освобождает от варки и субъективной оценки результатов дегустации при использовании органолептического метода. Систематизация кулинарно-потребительского типа картофеля столового назначения может быть предметом обсуждения при государственном сортоиспытании.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectселекціяuk_UA
dc.subjectгібридиuk_UA
dc.subjectкартофельuk_UA
dc.subjectселекцияuk_UA
dc.subjectгибридыuk_UA
dc.subjectpotatouk_UA
dc.subjectplant breedinguk_UA
dc.subjecthybridsuk_UA
dc.titleСпоживча якість перспективних гібридів картоплі (Solanum tuberosum L.)uk_UA
dc.title.alternativeПотребительское качество перспективных гибридов картофеля (Solanum tuberosum L.)uk_UA
dc.title.alternativeCustomerrelated quality of perspective potato hybrids (Solanum tuberosum L.)uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Споживча якість.pdf686,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.