Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9873
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorSamilyk, Maryna-
dc.contributor.authorKorniienko, Daria-
dc.contributor.authorBolgova, Natalia-
dc.contributor.authorSokolenko, Viktoriia-
dc.contributor.authorBoqоmol, Nadija-
dc.contributor.authorСамілик, Марина-
dc.contributor.authorКорнієнко, Дарія-
dc.contributor.authorБолгова, Наталія-
dc.contributor.authorСоколенко, Вікторія-
dc.contributor.authorБокомол, Надія-
dc.date.accessioned2022-07-07T11:21:07Z-
dc.date.available2022-07-07T11:21:07Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationUsing derivative products from processing wild berries to enrich pressed sugar [Electronic resource] / М. Samilyk, D. Korniienko, N. Bolgova [and athers] // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2022. – № 3 /11 (117). – Р. 39-44. – Режим доступу : https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.258127. - Заголовок з екрану.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9873-
dc.descriptionДослідження присвячене питанню збагачення пресованого цукру з метою підвищення його біологічної цінності. В якості добавок до цукру передбачене використання похідних продуктів переробки дикорослих ягід Hippophaerhamnoides L., Viburnumopulus, Sambucusnigra, Sorbusaucuparia. Технологія переробки дикорослих ягід включає їх попереднє заморожування, часткове зневоднення методом осмотичної дегідратації та подальше висушування. Утворений осмотичний розчин запропоновано використовувати для зволоження цукру перед його пресуванням та висушуванням. Важливим практичним аспектом даної розробки є можливість відійти від сезонності на цукрових заводах.uk_UA
dc.description.abstractThis paper reports a study addressing the issue of enriching pressed sugar in order to improve its biological value. As additives to sugar, the use of derivative products of processing wild berries Hippophaerhamnoides L., Viburnumopulus, Sambucusnigra, Sorbusaucuparia is suggested. The technology of processing wild berries includes their preliminary freezing, partial dehydration by osmotic dehydration, and subsequent drying. The resulting osmotic solution is proposed to be used to moisten sugar before its pressing and drying. An important practical aspect of this technological advancement is the possibility to move away from seasonality at sugar factories. Since it is advisable to process wild berries at the end of the beet processing season.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectenriched pressed sugaruk_UA
dc.subjectosmotic dehydrationuk_UA
dc.subjectderivatives of processing of wild berriesuk_UA
dc.subjectзбагачений пресований цукорuk_UA
dc.subjectосмотична дегідратаціяuk_UA
dc.subjectпохідні переробки дикорослих ягідuk_UA
dc.titleUsing derivative products from processing wild berries to enrich pressed sugaruk_UA
dc.title.alternativeЗастосування похідних продуктів переробки дикорослих ягід для збагачення пресованого цукруuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
S a m i l y k.pdf693,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.