Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9876
Назва: Потемніння варених бульб сортів картоплі за випробування в умовах північно-східного Лісостепу України
Інші назви: Потемнение вареных клубней сортов картофеля за испытания в условиях северо-восточной Лесостепи Украины
Darkening of boiled tubers of potato varieties for testing in the conditions of the north-eastern forest-steppe of Ukraine
Автори: Кравченко, Наталія Володимирівна
Подгаєцький, Анатолій Адамович
Бутенко, Євгенія Юріївна
Кравченко, Наталия Владимировна
Подгаецкий, Анатолий Адамович
Бутенко, Евгения Юрьевна
Kravchenko, Nataliya Vladimirovna
Podhaietskyi, Anmatoliy Adamovich
Butenko, Evgeniia Yuriivna
Ключові слова: картопля
сорти
стійкість до потемніння м’якоті варених бульб
картофель
сорта
устойчивость к потемнению мякоти вареных клубней
potatoes
cultivars
resistance to darkening of the flesh of boiled tubers
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Кравченко Н. В. Потемніння варених бульб сортів картоплі за випробування в умовах північно-східного Лісостепу України [Електронний ресурс] / Н. В. Кравченко, А. А. Подгаєцький, Є. Ю. Бутенко // International independent scientific journal. – Kraków, 2021. – № 29. – P. 3-8.
Короткий огляд (реферат): Результати дослідження, виконаного в 2018-2020 роках, дозволяють стверджувати про неоднакову стійкість до потемніння м’якоті варених бульб сортів картоплі. Крім генетичного контролю показника на його прояв впливали метеорологічні умови в роки виконання експерименту і умови зберігання. Вдалось виділити 20 сортів з високою частотою повторюваності стійкості за роками, обліками. Найвищим середнім значенням показника (8 балів та вище) характеризувались сорти Княжа та Фонтане. Серед 113 облікових виділені в яких виявлено поєднання досліджуваної ознаки з іншими господарсько-цінними. Результаты исследования, выполненного в 2018-2020 годах, позволяют утверждать о неодинаковой стойкости к потемнению мякоти вареных клубней сортов картофеля. Кроме генетического контроля показателя, на его проявление влияли метеорологические условия в годы выполнения эксперимента и условия хранения. Удалось выделить 20 сортов с высокой частотой повторяемости устойчивости по годам, учетам. Самым средним значением показателя (8 баллов и выше) характеризовались сорта Княжа и Фонтане. Среди 113 учетных выделенных в которых обнаружено сочетание изучаемого признака с другими хозяйственно-ценными.
Опис: The results of a study carried out in 2018-2020 allow us to state that the resistance to browning of the pulp of boiled potato varieties is not the same. In addition to the genetic control of the indicator, its manifestation was influenced by meteorological conditions during the years of the experiment and storage conditions. It was possible to identify 20 varieties with a high frequency of recurrence of resistance over the years, counts. The most average value of the indicator (8 points and above) was characterized by varieties Knyazha and Fontane. Among 113 accounting selected in which a combination of the studied trait with other economically valuable ones was found.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9876
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Краков 2021.pdf2,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.