Короткий опис(реферат):
У статті досліджено концепцію екологічно орієнтованої продовольчої безпеки регіону. Доведено, що науково виважена система раціонального управління процесом використання природних ресурсів в аграрній сфері повинна бути направлена на забезпечення продовольчої безпеки України, шляхом виробництва якісної, повноцінної сільськогосподарської продукції та сировини в достатній кількості. Для забезпечення екологічної чистоти товарів, збереження середовища і відтворювальних функцій в природі, концепція управління ресурсовикористання повинна будуватись на глибокому пізнанні соціально-економічних та біологічних законів оптимальної взаємодії підприємницької діяльності людини і природи.
В статье исследована концепция экологически ориентированной продовольственной безопасности региона. Доказано, что научно взвешенная система рационального управления процессом использования природных ресурсов в аграрной сфере должна быть направлена на обеспечение продовольственной безопасности Украины путем производства качественной, полноценной сельскохозяйственной продукции и сырья в достаточном количестве. Для обеспечения экологической чистоты товаров, сохранения среды и воспроизводственных функций в природе, концепция управления ресурсами использования должна строиться на глубоком познании социально-экономических и биологических законов оптимального взаимодействия предпринимательской деятельности человека и природы.
Суть розробки, основні результати:
The article explores the concept of environmentally oriented food security in the region. It has been proved that a scientifically balanced system of rational management of the process of using natural resources in the agricultural sector should be aimed at ensuring the food security of Ukraine through the production of high-quality, high-grade agricultural products and raw materials in sufficient quantities. To ensure the ecological purity of goods, preserve the environment and reproductive functions in nature, the concept of resource use management should be based on a deep knowledge of the socio-economic and biological laws of optimal interaction between human entrepreneurial activity and nature.