Короткий опис(реферат):
В даній роботі зазначено, що гастрономічний та винний туризм здатний
поєднати досвід, сезонну адаптацію, стійкість та інновації. Він є одним із
головних двигунів туристичного сектору, що стимулює мандрівників з усього
світу відвідувати національні напрямки. Це створює економічну цінність для
регіонів, нові можливості для секторів туризму та виробництва
агропродовольчої продукції. В роботі проведено порівняльну характеристику
гастрономічного туризму двох країн – Італії та України. В кваліфікаційній
(бакалаврській) роботі розглянуто теоретичні аспекти та особливості організації
гастрономічного туризму по кожній окремій країні (Україна та Італія). Також у
дослідженні проаналізовано економічні та правові засади організації
гастрономічних турів на прикладі України та Італії. Було розроблено та
висвітлено пропозиції та рекомендації щодо створення багатоденного
гастрономічного туру під назвою «CiboTur». В даній роботі зазначено, що
отримані результати й висновки можуть уточнити й удосконалити розвиток
гастрономічного туризму на сучасному етапі становлення туристичної галузі
України та Італії. Також дане дослідження надає можливості практичного
використання розробленого у ній гастрономічного туру, що має назву
«CiboTur». Робота складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків,
списку використаних джерел, додатків.
Суть розробки, основні результати:
This paper states that gastronomic and wine tourism is able to combine
experience, seasonal adaptation, sustainability and innovation. It is one of the main
engines of the tourism sector, which encourages travelers from all over the world to
visit national destinations. This creates economic value for the regions, new
opportunities for the tourism and agri-food sectors.
This paper provides a comparative description of gastronomic tourism in two
countries – Italy and Ukraine. The qualification (bachelor's) thesis examines the
theoretical aspects and peculiarities of the organization of gastronomic tourism in
each individual country (Ukraine and Italy). The study also analyzed the economic
and legal principles of organizing gastronomic tours using the examples of Ukraine
and Italy. Proposals and recommendations for the creation of a multi-day
gastronomic tour called "CiboTur" were developed and highlighted. This paper states
that the obtained results and conclusions can clarify and improve the development of
gastronomic tourism at the current stage of the formation of the tourism industry of
Ukraine and Italy. Also, this study provides opportunities for practical use of the
gastronomic tour developed in it, called "CiboTur". The work consists of an
introduction, three sections, general conclusions, a list of used sources, and
appendices.