00 DSpace/Manakin Repository

Порівняльна характеристика гастрономічного туризму Італії та України

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Терещенко, Єлизавета Ігорівна
dc.contributor.author Tereshchenko, Yelyzaveta Ihorivna
dc.date.accessioned 2024-03-05T12:41:00Z
dc.date.available 2024-03-05T12:41:00Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Факультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник О. В. Коваленко uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11686
dc.description This paper states that gastronomic and wine tourism is able to combine experience, seasonal adaptation, sustainability and innovation. It is one of the main engines of the tourism sector, which encourages travelers from all over the world to visit national destinations. This creates economic value for the regions, new opportunities for the tourism and agri-food sectors. This paper provides a comparative description of gastronomic tourism in two countries – Italy and Ukraine. The qualification (bachelor's) thesis examines the theoretical aspects and peculiarities of the organization of gastronomic tourism in each individual country (Ukraine and Italy). The study also analyzed the economic and legal principles of organizing gastronomic tours using the examples of Ukraine and Italy. Proposals and recommendations for the creation of a multi-day gastronomic tour called "CiboTur" were developed and highlighted. This paper states that the obtained results and conclusions can clarify and improve the development of gastronomic tourism at the current stage of the formation of the tourism industry of Ukraine and Italy. Also, this study provides opportunities for practical use of the gastronomic tour developed in it, called "CiboTur". The work consists of an introduction, three sections, general conclusions, a list of used sources, and appendices. uk_UA
dc.description.abstract В даній роботі зазначено, що гастрономічний та винний туризм здатний поєднати досвід, сезонну адаптацію, стійкість та інновації. Він є одним із головних двигунів туристичного сектору, що стимулює мандрівників з усього світу відвідувати національні напрямки. Це створює економічну цінність для регіонів, нові можливості для секторів туризму та виробництва агропродовольчої продукції. В роботі проведено порівняльну характеристику гастрономічного туризму двох країн – Італії та України. В кваліфікаційній (бакалаврській) роботі розглянуто теоретичні аспекти та особливості організації гастрономічного туризму по кожній окремій країні (Україна та Італія). Також у дослідженні проаналізовано економічні та правові засади організації гастрономічних турів на прикладі України та Італії. Було розроблено та висвітлено пропозиції та рекомендації щодо створення багатоденного гастрономічного туру під назвою «CiboTur». В даній роботі зазначено, що отримані результати й висновки можуть уточнити й удосконалити розвиток гастрономічного туризму на сучасному етапі становлення туристичної галузі України та Італії. Також дане дослідження надає можливості практичного використання розробленого у ній гастрономічного туру, що має назву «CiboTur». Робота складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків, списку використаних джерел, додатків. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject туризм uk_UA
dc.subject міжнародний туризм uk_UA
dc.subject гастрономічний туризм uk_UA
dc.subject tourism uk_UA
dc.subject international tourism uk_UA
dc.subject gastronomic tourism uk_UA
dc.title Порівняльна характеристика гастрономічного туризму Італії та України uk_UA
dc.title.alternative Comparative characteristics of gastronomic tourism in Italy and of Ukraine uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу