DSpace Repository

Дослідження технології виробництва м’ясопродуктів в умовах м’ясопереробного підприємства ТОВ «Лебединські ковбаси»

Show simple item record

dc.contributor.author Дорогань, Дарья Юріївна
dc.contributor.author Dorohan, Daria Yuriivna
dc.date.accessioned 2025-02-13T09:56:02Z
dc.date.available 2025-02-13T09:56:02Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельов uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13445
dc.description Purpose: the purpose of the research was to determine the quantitative and qualitative indicators of sausages made in different ways; Object of the research: the quantitative and qualitative indicators of first-grade “Fileiki” sausages made in different ways; Research results: the technology of sausage production operating at the enterprise was analyzed, the need for main and auxiliary raw materials was calculated, the yield of finished products was established, the quality of cooked sausages was assessed, the processed sample material was processed using the method of variational statistics, and the economic efficiency of the research was also calculated. It was established that “Fileiki” sausages made using innovative technology retained high quality indicators for 20 days of storage, compared to products made using traditional technology, the shelf life of which is 3 days. Relevant recommendations were provided to the enterprise based on the results of the research. uk_UA
dc.description.abstract Мета: метою досліджень було визначення кількісних та якісних показників ковбас, виготовлених різними способами; Об’єкт дослідження: були кількісні та якісні показники сосисок «Філейкі» першого сорту, вироблених різними способами; Результати досліджень: було проаналізовано діючу на підприємстві технологію виготовлення сосисок, проведений розрахунок потреби в основній та допоміжній сировині, встановлений вихід готової продукції, проведена оцінка якості варених ковбас, опрацьований вибірковий матеріал був оброблений методом варіаційної статистики, а також була розрахована економічна ефективність досліджень. Встановлено, що сосиски «Філейкі», виготовлені за інноваційною технологією зберігали високі якісні показники протягом 20 діб зберігання, порівняно з виробами, виготовленими за традиційною, строк зберігання яких становить 3 доби. Надані відповідні рекомендації підприємству виходячи з отриманих результатів дослідження. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject добавки uk_UA
dc.subject якість ковбас uk_UA
dc.subject сучасні методи виробництва uk_UA
dc.subject additives uk_UA
dc.subject quality of sausages uk_UA
dc.subject modern production methods uk_UA
dc.title Дослідження технології виробництва м’ясопродуктів в умовах м’ясопереробного підприємства ТОВ «Лебединські ковбаси» uk_UA
dc.title.alternative Research of the technology of production of meat products in the conditions of the meat processing enterprise «Lebedynski kbobasy» LLC uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account