00 DSpace/Manakin Repository

Дослідження технології виробництва варених ковбасних виробів в умовах м'ясопереробного підприємства ТОВ «Сумська м'ясна компанія»

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Острик, Ганна Петрівна
dc.contributor.author Ostryk, Hanna Petrivna
dc.date.accessioned 2025-02-13T12:05:31Z
dc.date.available 2025-02-13T12:05:31Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельов uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13452
dc.description Purpose: The purpose of the thesis is to determine the quantitative and qualitative indicators of sausages made using different technologies. Object of research: the object of research was the quantitative and qualitative indicators of boiled sausage "Retro with milk", produced using different color formation technologies Research results: the technology of color formation of boiled sausages operating at the enterprise was analyzed, the need for main and auxiliary raw materials was calculated, the yield of finished products was established, the quality of sausages was assessed, sample material was processed using the method of variational statistics and the economic efficiency of the research was established. It was established that boiled sausage "Retro with milk", produced using traditional coloring technology had better quality indicators compared to sausages produced without the addition of sodium nitrite and with the use of dyes. Relevant recommendations were provided to the enterprise based on the results of the research. uk_UA
dc.description.abstract Мета: Метою дипломної роботи є визначення кількісних та якісних показників ковбас, виготовлених за різних технологій. Об’єкт дослідження: об’єктом досліджень були кількісні та якісні показники вареної ковбаси «Ретро з молоком», виробленої за різних технологій кольороутворення Результати досліджень: проаналізовано діючу на підприємстві технологію кольороутворення варених ковбас, проведений розрахунок потреби в основній та допоміжній сировині, встановлений вихід готової продукції, проведена оцінка якості ковбас, опрацьований вибірковий матеріал методом варіаційної статистики та встановлена економічна ефективність досліджень. Встановлено, що варена ковбаса «Ретро з молоком», виготовлена за традиційною технологією забарвлення мала кращі якісні показники порівняно з ковбасами виробленими без додавання нітриту натрію та з застосуванням барвників. Надані відповідні рекомендації підприємству виходячи з отриманих результатів дослідження. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject варені ковбаси uk_UA
dc.subject кольороутворюючі добавки uk_UA
dc.subject якість uk_UA
dc.subject cooked sausages uk_UA
dc.subject color-forming additives uk_UA
dc.subject quality uk_UA
dc.title Дослідження технології виробництва варених ковбасних виробів в умовах м'ясопереробного підприємства ТОВ «Сумська м'ясна компанія» uk_UA
dc.title.alternative Research into the technology of production of cooked sausage products in the conditions of the meat processing enterprise "Sumy Meat Company" LLC" uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу