00 DSpace/Manakin Repository

Характеристика технологічних процесів переробки молока в умовах ПП «Опришко В.В.» Сумської області

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Тиводар, Марія
dc.contributor.author Tivodar, Maria
dc.date.accessioned 2025-08-21T11:08:20Z
dc.date.available 2025-08-21T11:08:20Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. І. Ладика uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14305
dc.description The qualification work investigates the features of the chemical composition and technological properties of milk as a biological product and the main raw material for the dairy industry. The purpose of the research is to study the dynamics of changes in the physicochemical, biochemical and technological indicators of milk during the year, as well as to determine the impact of the main technological processes on the quality of the finished product. The work examines the main stages of dairy product production, in particular cleaning, normalization, pasteurization, homogenization, fermentation and packaging. Special attention is paid to the impact of technological processes on the quality, safety and shelf life of dairy products. The work contains a theoretical analysis, practical recommendations for optimizing production and increasing the efficiency of dairy raw material processing. uk_UA
dc.description.abstract У кваліфікаційній роботі досліджено особливості хімічного складу та технологічних властивостей молока як біологічного продукту і основної сировини для молочної промисловості. Метою дослідження є вивчення динаміки зміни фізико-хімічних, біохімічних і технологічних показників молока протягом року, а також визначення впливу основних технологічних процесів на якість готової продукції. У роботі розглядаються основні етапи виробництва молочних продуктів, зокрема очищення, нормалізація, пастеризація, гомогенізація, ферментація та упаковка. Окрема увага приділена впливу технологічних процесів на якість, безпеку та тривалість зберігання молочної продукції. Робота містить теоретичний аналіз, практичні рекомендації щодо оптимізації виробництва та підвищення ефективності переробки молочної сировини. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject молоко uk_UA
dc.subject хімічний склад uk_UA
dc.subject технологічні властивості uk_UA
dc.subject milk uk_UA
dc.subject chemical composition uk_UA
dc.subject technological properties uk_UA
dc.title Характеристика технологічних процесів переробки молока в умовах ПП «Опришко В.В.» Сумської області uk_UA
dc.title.alternative Characteristics of technological processes of milk processing in the conditions of PE "Oprishko V.V." Sumy region uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу