dc.contributor.author |
Кучеренко, Арсен Олександрович |
|
dc.contributor.author |
Kucherenko, Arsen Oleksandrovich |
|
dc.date.accessioned |
2025-09-23T06:50:25Z |
|
dc.date.available |
2025-09-23T06:50:25Z |
|
dc.date.issued |
2025 |
|
dc.identifier.citation |
Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельов |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14536 |
|
dc.description |
The qualification work is devoted to the study of modern approaches to
ensuring the quality of dairy products, starting from the production of raw milk and
ending with its processing into finished products. The main attention is focused on
the implementation of the HACCP system at dairy processing enterprises, as well as
on the influence of the chemical composition of milk on its technological properties.
The work analyzes the physicochemical and microbiological characteristics
of raw materials entering the enterprise, as well as their influence on the quality of
the final product. An analysis of the main indicators of milk, such as fat content,
protein, acidity, somatic cell count and microbial contamination, provides a clear
understanding of how important it is to control the quality indicators of dairy raw
materials for the production of a high-quality final product. The results of the study
allow us to determine ways to optimize the processes of receiving and processing
milk to improve its technological properties, and recommendations are proposed for
improving the quality of raw materials and improving its processing methods.
The conclusions formulate the key results of the study, which prove the
effectiveness of using modern technological approaches, in particular the HACCP
system and bactofugation, to improve milk quality. The work also contains practical
recommendations for improving the production of dairy products based on the
analysis. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню сучасних підходів до забезпечення якості молочної продукції, починаючи з виробництва сирого молока та закінчуючи його переробкою на готову продукцію. Основна увага зосереджена на впровадженні системи НАССР на молокопереробних підприємствах, а також на впливі хімічного складу молока на його технологічні властивості. У роботі проаналізовано фізико-хімічні та мікробіологічні характеристики сировини, що надходить на підприємство, а також їхній вплив на якість кінцевої продукції. Проведено аналіз основних показників молока, таких як вміст жиру, білка, кислотність, кількість соматичних клітин та мікробне забруднення дає чітке розуміння того на скільки важливо контролювати показники якості молочної сировини для виготовлення якісного кінцевого продукту. Результати дослідження дозволяють визначити шляхи оптимізації процесів приймання та переробки молока для покращення його технологічних властивостей, запропоновано рекомендації щодо підвищення якості сировини та вдосконалення методів її обробки.У висновках сформульовано ключові результати дослідження, які доводять ефективність використання сучасних технологічни підходів, зокрема системи НАССР та бактофугування, для покращення якості молока. Робота містить також практичні рекомендації щодо удосконалення виробництва молочних продуктів на основі проведеного аналізу. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
СНАУ |
uk_UA |
dc.subject |
молоко |
uk_UA |
dc.subject |
НАССР |
uk_UA |
dc.subject |
бактофугування |
uk_UA |
dc.subject |
milk |
uk_UA |
dc.subject |
HACCP |
uk_UA |
dc.subject |
bactofugation |
uk_UA |
dc.title |
Вплив якісних показників заготівельного молока на його технологічні властивості в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат» |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Influx of bright displaysprocured milk on yogo technological power in the minds of TOV "Milkiland Ukraine" branch Sumy dairy plant DP "Aromat" |
uk_UA |
dc.type |
Other |
uk_UA |