00 DSpace/Manakin Repository

Технологія вирощування та відгодівля індиків в умовах підприємства ТОВ «Індичка» Сумської області

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Яценко, Артур Миколайович
dc.contributor.author Yatsenko, Artur Mykolayovych
dc.date.accessioned 2025-09-23T10:11:30Z
dc.date.available 2025-09-23T10:11:30Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельов uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14544
dc.description The qualification work highlights the features of the technology of growing and fattening turkeys in the production conditions of the enterprise LLC "Indychka"of Sumy region. The purpose of the study was to study the influence of housing conditions, feeding and genotypic factors on the growth, development and meat productivity of turkeys of the Converter cross (Hybrid Converter), which is one of the most promising on the domestic market. Technological aspects of growing turkeys were studied, namely, the preparation of poultry houses, feeding, and control of housing conditions. An analysis of changes in the live weight of turkey poults during the growing process was conducted, indicators of slaughter productivity and carcass quality were studied. Special attention was paid to the compliance of technologies with modern requirements for effective poultry farming. The work formulated practical proposals for improving the production process, optimizing feeding, microclimate control, and improving the stress prevention system. The results of the study can be used in the production practice of poultry farms specializing in growing turkeys for meat production. uk_UA
dc.description.abstract У кваліфікаційній роботі висвітлено особливості технології вирощування та відгодівлі індиків у виробничих умовах підприємства ТОВ«Індичка» Сумської області. Метою дослідження було вивчення впливу умов утримання, годівлі та генотипових факторів на показники росту, розвитку та м’ясної продуктивності індиків кросу Converter (Хайбрід Конвертор), який є одним із найперспективніших на вітчизняному ринку. Були вивчені технологічні аспекти вирощування індиків, а саме підготовка пташників, годівля, контроль умов утримання. Проведено аналіз змін живої маси індичат у процесі вирощування, вивчено показники забійної та м’ясної продуктивності та якість тушки. Окрема увага приділена відповідності технологій сучасним вимогам до ефективного ведення птахівництва. У роботі сформульовано практичні пропозиції щодо покращення виробничого процесу, оптимізація годівлі, контроль мікроклімату, удосконалення системи профілактики стресу. Результати дослідження можуть бути використані у виробничій практиці птахівничих господарств, що спеціалізуються на вирощуванні індиків для м’ясного виробництва. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject індики uk_UA
dc.subject вирощування uk_UA
dc.subject крос Converter uk_UA
dc.subject turkeys uk_UA
dc.subject growing uk_UA
dc.subject Converter cross uk_UA
dc.title Технологія вирощування та відгодівля індиків в умовах підприємства ТОВ «Індичка» Сумської області uk_UA
dc.title.alternative Technology of growing and fattening turkeys in the conditions of the enterprise LLC "Indychka" of Sumy region uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу