DSpace Repository

Вивчення технологічних особливостей виробництва молока в умовах ПСП «Лукново» Чернігівської області

Show simple item record

dc.contributor.author Смалевська, Євгенія
dc.contributor.author Smalevska, Yevheniia
dc.date.accessioned 2025-09-24T08:55:36Z
dc.date.available 2025-09-24T08:55:36Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Г. Бордунова uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14560
dc.description The work presents the results of a study on the technological features of milk production in the conditions of the Agricultural Enterprise 'Luknovo' in the Chernihiv region. The main goal of the work was to assess the technology of milk production in this farm. At the Agricultural Enterprise 'Luknovo' in the Chernihiv region, special attention is paid to the technological processes of milk production, namely the proper conditions for keeping and feeding livestock, providing animals with feed, mechanizing all production processes, and adhering to sanitary-hygienic standards, etc. The work studied the technology of animal housing and feeding, the sanitary hygienic condition of livestock facilities, the physiological state of animals, the milk productivity of cows in their second lactation, and the biochemical composition of milk. The content of dry matter in the milk of the experimental group of cows was found to be higher by 0.42%, and its caloric value increased by 2.67 kcal compared to the indicators in the control group. Thus, tetherless keeping of cows in summer paddocks allows for increased milk productivity and improved biological value of milk. uk_UA
dc.description.abstract У роботі представлені результати дослідження технологічних особливостей виробництва молока в умовах ПСП «Лукново» Чернігівської області. Основна мета роботи полягала в оцінці технології отримання молока в даному господарстві. На ПСП «Лукново» Чернігівської області особливу увагу приділяють саме технологічним процесам виробництва молока, а саме належним умовам утримання та годівлі худоби, забезпеченню тварин кормами, механізації всіх виробничих процесів, дотриманню санітарно-гігієнічних норм тощо. В роботі досліджували технологію утримання та годівлі тварин, санітарно гігієнічний стан тваринницьких приміщень, фізіологічний стан тварин, молочну продуктивність корів другої лактації, біохімічний склад молока. Вміст сухої речовини в молоці корів дослідної групи виявився більшим на 0,42%, а його калорійність зросла на 2,67 ккал порівняно з показниками у контрольній групі. Також у корів дослідної групи зафіксовано підвищення масової частки білка на 0,62% та жиру на 0,2% у порівнянні з тваринами контрольної групи. Таким чином, безприв’язне утримання корів на літніх майданчиках дозволяє підвищити молочну продуктивність та покращити біологічну цінність молока. Таким чином, безприв’язне утримання корів на літніх майданчиках дозволяє підвищити молочну продуктивність та покращити біологічну цінність молока. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject технологія uk_UA
dc.subject якісні показники uk_UA
dc.subject молоко uk_UA
dc.subject technology uk_UA
dc.subject quality indicators uk_UA
dc.subject milk uk_UA
dc.title Вивчення технологічних особливостей виробництва молока в умовах ПСП «Лукново» Чернігівської області uk_UA
dc.title.alternative Studying the technological features of milk production in the conditions of the farm "Luknovo" in the Chernihiv region uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account