DSpace Repository

Визначення питомого електричного опору яблучної сировини в процесі зневоднення

Show simple item record

dc.contributor.author Козін, В. М.
dc.contributor.author Савойський, О. Ю.
dc.contributor.author Kozin, V. M.
dc.contributor.author Savoyskyi, O. Yu.
dc.date.accessioned 2025-11-13T08:34:41Z
dc.date.available 2025-11-13T08:34:41Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Козін В. М. Визначення питомого електричного опору яблучної сировини в процесі зневоднення [Електронний ресурс] / В. М. Козін, О. Ю. Савойський // Інноваційні технології в Індустрії 5.0 : збірник тез за матеріалами 30-ої Міжнародної науково-практичної конференції, (21-23 жовтня 2024 р.). – Суми : СНАУ, 2024. – Ч. 2. – С. 66-68. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14750
dc.description A number of experimental works have been devoted to the study of the electrophysical parameters of fruit raw materials, in particular, in the process of direct electric heating. However, due to the peculiarities of fruits (different degrees of maturity, chemical composition depending on the variety and fruits of the same variety), direct use of the results of these works is impossible. In addition, most often this kind of experiments were carried out only at the stage of preliminary processing of raw materials without in-depth study of the kinetics of dehydration and physical processes occurring inside the biological object during the drying process. This allows us to state that it is advisable to conduct a study devoted to determining the influence of temperature and moisture content on the electrophysical parameters, in particular, the electrical resistance of raw materials. uk_UA
dc.description.abstract Дослідженню електрофізичних параметрів фруктової сировини, зокрема, в процесі прямого електронагріву, присвячено ряд експериментальних робіт. Однак, в зв’язку з особливостями фруктів (різні ступені зрілості, хімічний склад в залежності від сорту і плодів одного сорту) пряме використання отриманих результатів даних робіт неможливе. Крім того, найчастіше даного роду експерименти проводилися тільки на стадії попередньої обробки сировини без поглибленого вивчення кінетики зневоднення та фізичних процесів, що відбуваються всередині біологічного об’єкту протягом процесу сушіння. Це дозволяє стверджувати, що доцільним є проведення дослідження, присвяченого визначенню впливу температури та вологовмісту на електрофізичні параметри, зокрема, електричного опору сировини. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject сушіння фруктів uk_UA
dc.subject фруктова сировина uk_UA
dc.subject електричний опір uk_UA
dc.subject fruit drying uk_UA
dc.subject fruit raw materials uk_UA
dc.subject electrical resistance uk_UA
dc.title Визначення питомого електричного опору яблучної сировини в процесі зневоднення uk_UA
dc.title.alternative Determination of the electrical resistivity of apple raw materials during the dehydration process uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account