| dc.contributor.author | Козін, В. М. | |
| dc.contributor.author | Савойський, О. Ю. | |
| dc.contributor.author | Kozin, V. M. | |
| dc.contributor.author | Savoyskyi, O. Yu. | |
| dc.date.accessioned | 2025-11-13T08:34:41Z | |
| dc.date.available | 2025-11-13T08:34:41Z | |
| dc.date.issued | 2024 | |
| dc.identifier.citation | Козін В. М. Визначення питомого електричного опору яблучної сировини в процесі зневоднення [Електронний ресурс] / В. М. Козін, О. Ю. Савойський // Інноваційні технології в Індустрії 5.0 : збірник тез за матеріалами 30-ої Міжнародної науково-практичної конференції, (21-23 жовтня 2024 р.). – Суми : СНАУ, 2024. – Ч. 2. – С. 66-68. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14750 | |
| dc.description | A number of experimental works have been devoted to the study of the electrophysical parameters of fruit raw materials, in particular, in the process of direct electric heating. However, due to the peculiarities of fruits (different degrees of maturity, chemical composition depending on the variety and fruits of the same variety), direct use of the results of these works is impossible. In addition, most often this kind of experiments were carried out only at the stage of preliminary processing of raw materials without in-depth study of the kinetics of dehydration and physical processes occurring inside the biological object during the drying process. This allows us to state that it is advisable to conduct a study devoted to determining the influence of temperature and moisture content on the electrophysical parameters, in particular, the electrical resistance of raw materials. | uk_UA |
| dc.description.abstract | Дослідженню електрофізичних параметрів фруктової сировини, зокрема, в процесі прямого електронагріву, присвячено ряд експериментальних робіт. Однак, в зв’язку з особливостями фруктів (різні ступені зрілості, хімічний склад в залежності від сорту і плодів одного сорту) пряме використання отриманих результатів даних робіт неможливе. Крім того, найчастіше даного роду експерименти проводилися тільки на стадії попередньої обробки сировини без поглибленого вивчення кінетики зневоднення та фізичних процесів, що відбуваються всередині біологічного об’єкту протягом процесу сушіння. Це дозволяє стверджувати, що доцільним є проведення дослідження, присвяченого визначенню впливу температури та вологовмісту на електрофізичні параметри, зокрема, електричного опору сировини. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | СНАУ | uk_UA |
| dc.subject | сушіння фруктів | uk_UA |
| dc.subject | фруктова сировина | uk_UA |
| dc.subject | електричний опір | uk_UA |
| dc.subject | fruit drying | uk_UA |
| dc.subject | fruit raw materials | uk_UA |
| dc.subject | electrical resistance | uk_UA |
| dc.title | Визначення питомого електричного опору яблучної сировини в процесі зневоднення | uk_UA |
| dc.title.alternative | Determination of the electrical resistivity of apple raw materials during the dehydration process | uk_UA |
| dc.type | Other | uk_UA |