DSpace Repository

Технологічні аспекти переробки молока-сировини з різними генетичними варіаціями β–казеїну

Show simple item record

dc.contributor.author Синенко, Тетяна Павлівна
dc.contributor.author Болгова, Наталія Вікторівна
dc.contributor.author Synenko, Tetiana
dc.contributor.author Bolhova, Natalia
dc.date.accessioned 2025-12-03T08:31:01Z
dc.date.available 2025-12-03T08:31:01Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Синенко Т. П. Технологічні аспекти переробки молока-сировини з різними генетичними варіаціями β–казеїну : монографія [Електронний ресурс] / Т. П. Синенко, Н. В. Болгова. – Суми : СНАУ, 2025. – 98 с. – Режим доступу : DOI: 10.5281/zenodo.17794998. – Заголовок з екрану. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14841
dc.description The monograph presents the results of a comprehensive study of raw milk with different genetic variations of β-casein (A1A1, A1A2, A2A2) and evaluates its technological properties during the production of fermented milk, soft and hard cheese. The influence of protein polymorphism on the physicochemical parameters of milk, coagulation processes, quality, and cheese yield is determined. Practical recommendations for the optimal use of milk of different genotypes in the dairy industry are formulated. uk_UA
dc.description.abstract У монографії представлено результати комплексного дослідження молока-сировини з різними генетичними варіаціями β–казеїну (A1A1, A1A2, A2A2) та оцінено його технологічні властивості під час виробництва кисломолочного, м’якого й твердого сиру. Визначено вплив білкового поліморфізму на фізико-хімічні параметри молока, коагуляційні процеси, якість і вихід сирів. Сформовано практичні рекомендації щодо оптимального використання молока різних генотипів у молокопереробній промисловості. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject молоко-сировина uk_UA
dc.subject β–казеїн uk_UA
dc.subject генотип uk_UA
dc.subject raw milk uk_UA
dc.subject β-casein uk_UA
dc.subject genotype uk_UA
dc.title Технологічні аспекти переробки молока-сировини з різними генетичними варіаціями β–казеїну uk_UA
dc.title.alternative Technological aspects of processing raw milk with different genetic variations of β-casein uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account