Короткий опис(реферат):
У більшості країн світу відзначається чітка тенденція до постійного збільшення продукції тваринництва.
В Україні також проходить стабілізація розвитку галузі тваринництва. За останні п’ять років виробництво м’яса зросло 14,5 разів. Те що за 2006 рік кількість спеціалізованих господарств зросла на 34% дає підстави сподіватись, що тваринництво має можливість дальшого нарощування виготовлення продукції. Проте, незалежно від розмірів господарств, значних збитків галузі наносять заразні хвороби спричинені: бактеріями (ешерихіоз, сальмонельоз, респіраторний мікоплазмоз); вірусами (хвороба Марека, інфекційний ларинготрахеїт, синдром зниження несучості, хвороба Гамборо) та найпростішими – еймеріози, гістомоноз тощо. В зв’язку з цим метою досліджень було провести удосконалення дезінфекційних заходів в умовах цехів по забою птиці в птахівничих господарствах Конотопського району Сумської області.
В большинстве стран мира отмечается четкая тенденция к постоянному увеличению продукции животноводства.
В Украине также проходит стабилизация развития отрасли животноводства. За последние пять лет производство мяса выросло 14,5 раз. То за 2006 год количество специализированных хозяйств выросло на 34% дает основания надеяться, что животноводство имеет возможность дальнейшего наращивания изготовления продукции. Однако, независимо от размеров хозяйств, значительный ущерб отрасли наносят заразные болезни вызваны: бактериями (эшерихиоз, сальмонеллез, респираторный микоплазмоз); вирусами (болезнь Марека, инфекционный ларинготрахеит, синдром снижения яйценоскости, болезнь Гамборо) и простейшими - еймериозы, гистомоноз т.д.. В связи с этим целью исследований было провести усовершенствование дезинфекционных мероприятий в условиях цехов по забою птицы в птицеводческих хозяйствах Конотопского района Сумской области.