Abstract:
Виключення статевої функції у самців приводить до зменшення втрат енергії на процеси життєдіяльності. Кастрати стають менш рухливими, невибагливими до їжі. Зниження загального рівня обміну речовин робить їх схильними до ожиріння, що поліпшує калорійні якості м’яса. М’язові волокна кастрованих тварин ростуть переважно за рахунок збільшення довжини м’язових клітин при відповідному зменшенні їх товщини. Звідси в одиниці об’єму продукції збільшується частка м’язових волокон, м’ясо набуває більш ніжного і приємного смаку [1].
У кастрованих самців відсутній комплекс лібідо, вони стають більш покірними, зручними в господарському використанні, зменшується кількість травматичних пошкоджень при груповому утриманні.
Description:
Исключение половой функции у самцов приводит к уменьшению потерь энергии на процессы жизнедеятельности. Кастраты становятся менее подвижными, неприхотливыми к еде. Снижение общего уровня обмена веществ делает их склонными к ожирению, что улучшает калорийные качества мяса. Мышечные волокна кастрированных животных растут преимущественно за счет увеличения длины мышечных клеток при соответствующем уменьшении их толщины. Отсюда в единице объема продукции увеличивается доля мышечных волокон, мясо приобретает более нежного и приятного вкуса [1].
В кастрированных самцов отсутствует комплекс либидо, они становятся более покорными, удобными в хозяйственном использовании, уменьшается количество травматических повреждений при групповом содержании.