Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10586
Назва: | Scientific and practical aspects of pectin and pectin products |
Інші назви: | Науково-практичні аспекти пектину та пектинових продуктів |
Автори: | Krapivnytska, I. Ladyka, V. Ianchyk, M. Omelchenko, S. Melnyk, O. Pertsevyi, F. Кропивницька, І. Ладика, В. Янчик, М. Омельченко, С. Мельник, О. Перцевой, Ф. |
Ключові слова: | gel strength pectin pectin products міцність гелю пектин пектинові продукти |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Dissa+ |
Бібліографічний опис: | Scientific and practical aspects of pectin and pectin products : monograph [Electronic resource] / I. Krapivnytska, V. Ladyka, M. Ianchyk [and athers]. – Kharkiv : Dissa+, 2022. – 228 p. |
Короткий огляд (реферат): | The monograph substantiates and develops modern, highly efficient functional technologies with the addition of pectin and pectin products. Pectin is a natural polysaccharide that combines the properties of a structuring agent and a biologically active compound. Structural formation in products with pectin is manifested in the ability to form strong gels, give stability to emulsions, thicken food masses. The biological activity of pectic substances is expressed in detoxifying, radioprotective, antioxidant, hypoglycemic, immunostimulatory effects. This gives grounds for its widespread use in the creation of health products, preventive nutrition and dosage forms. This publication can be useful for a wide range of scientists and practitioners, researchers, graduate students, students majoring in "Food Technology", as well as for practitioners in the food industry and restaurants. |
Опис: | У монографії обґрунтовано та розроблено сучасні високоефективні функціональні технології з додаванням пектину та пектинопродуктів. Пектин - природний полісахарид, який поєднує в собі властивості структуроутворювача і біологічно активної сполуки. Структуроутворення в продуктах з пектином проявляється в здатності утворювати міцні гелі, надавати стійкість емульсіям, згущувати харчові маси. Біологічна активність пектинових речовин виражається в дезінтоксикаційній, радіопротекторній, антиоксидантній, гіпоглікемічній, імуностимулюючій діях. Це дає підстави для його широкого використання при створенні продуктів оздоровлення, профілактичного харчування та лікарських форм. Дане видання може бути корисним для широкого кола науковців і практиків, наукових співробітників, аспірантів, студентів спеціальності «Харчові технології», а також для практичних працівників харчової промисловості та ресторанного господарства. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10586 |
Розташовується у зібраннях: | Монографії, розділи монографій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Перцевой Ф.В._SCIENTIFIC AND PRACTICAL ASPECTS OF PECTIN AND PECTIN PRODUCTS.pdf | 4,26 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.