Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14841
Title: Технологічні аспекти переробки молока-сировини з різними генетичними варіаціями β–казеїну
Other Titles: Technological aspects of processing raw milk with different genetic variations of β-casein
Authors: Синенко, Тетяна Павлівна
Болгова, Наталія Вікторівна
Synenko, Tetiana
Bolhova, Natalia
Keywords: молоко-сировина
β–казеїн
генотип
raw milk
β-casein
genotype
Issue Date: 2025
Publisher: СНАУ
Citation: Синенко Т. П. Технологічні аспекти переробки молока-сировини з різними генетичними варіаціями β–казеїну : монографія [Електронний ресурс] / Т. П. Синенко, Н. В. Болгова. – Суми : СНАУ, 2025. – 98 с. – Режим доступу : DOI: 10.5281/zenodo.17794998. – Заголовок з екрану.
Abstract: У монографії представлено результати комплексного дослідження молока-сировини з різними генетичними варіаціями β–казеїну (A1A1, A1A2, A2A2) та оцінено його технологічні властивості під час виробництва кисломолочного, м’якого й твердого сиру. Визначено вплив білкового поліморфізму на фізико-хімічні параметри молока, коагуляційні процеси, якість і вихід сирів. Сформовано практичні рекомендації щодо оптимального використання молока різних генотипів у молокопереробній промисловості.
Description: The monograph presents the results of a comprehensive study of raw milk with different genetic variations of β-casein (A1A1, A1A2, A2A2) and evaluates its technological properties during the production of fermented milk, soft and hard cheese. The influence of protein polymorphism on the physicochemical parameters of milk, coagulation processes, quality, and cheese yield is determined. Practical recommendations for the optimal use of milk of different genotypes in the dairy industry are formulated.
URI: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14841
Appears in Collections:Монографії, розділи монографій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Синенко, Болгова_монографія А2.pdf2,11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.