Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5097
Title: | Технологія виробництва сирів твердих та технічне переоснащення ПАТ «Пирятинський сирзавод» (цех із виробництва сирів твердих) |
Other Titles: | Технология производства сыров твердых и техническое переоснащение ОАО «Пирятинский сырзавод» (цех по производству сыров твердых) Technology of cheese production and technical re-equipment of PJSC "Pyryatynsky cheese factory" (cheese production shop) |
Authors: | Клименко, Наталія Юріївна Клименко, Наталья Юрьевна Klimenko, Natalia Yuriivna |
Keywords: | сир твердий самопресування друге нагрівання сыр самопрессование второе нагревание сheese is hard self-pressing second heating |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
Citation: | Факультет харчових технологій; наук. керівник Л. М. Кітченко |
Abstract: | Метою дипломного проекту є вивчення технології виробництва твердих сирів та проект технічного переоснащення цеху твердих сирів. В проекті проаналізовано стан молочної промисловості, детально розглянуті технологічні схеми виробництва та зроблений розрахунок сировини, допоміжних матеріалів та готової продукції; також підібрано обладнання для ефективної роботи цехів, визначені виробничі площі. Опрацьовані питання з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, приділено увагу аспектам охорони навколишнього середовища. Розраховано економічну ефективність діяльності підприємства. Целью дипломного проекта является изучение технологии производства твердых сыров и проект технического перевооружения цеха твердых сыров. В проекте проанализировано состояние молочной промышленности, подробно рассмотрены технологические схемы производства и произведен расчет сырья, вспомогательных материалов и готовой продукции; также подобрано оборудование для эффективной работы цехов, определенные производственные площади. Проработаны вопросы по охране труда и безопасности в чрезвычайных ситуациях, уделено внимание аспектам охраны окружающей среды. Рассчитана экономическая эффективность деятельности предприятия. |
Description: | The purpose of the diploma project is to study the technology of production of hard cheeses and the project of technical re-equipment of the shop of hard cheeses. The project analyzes the state of the dairy industry, details the technological schemes of production and calculates raw materials, auxiliary materials and finished products; Also selected equipment for efficient work of shops, defined production areas. The issues of occupational safety and security in emergencies have been addressed, attention has been paid to aspects of environmental protection. The economic efficiency of the enterprise activity is calculated. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5097 |
Appears in Collections: | Харчових технологій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Клименко Н.Ю..pdf Restricted Access | 608,08 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.