Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5316
Title: | Розробка кисломолочного продукту з використанням ретентату молочної сироватки, збагаченого пребіотичними компонентами |
Other Titles: | Разработка кисломолочного продукта с использованием ретентат молочной сыворотки, обогащенного пребиотическими компонентами Development of sour-milk product using retentate of whey, enriched with prebiotic components |
Authors: | Шевченко, Ганна Іванівна Шевченко, Анна Ивановна Shevchenko, Anna Ivanivna |
Keywords: | кисломолочний продукт йогурт молоко коров’яче кисломолочный продукт йогурт молоко коровье fermented milk product yogurt cow's milk |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
Citation: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Н. В. Болгова |
Abstract: | Метою цієї роботи є розробка технології продукт з оздоровчими властивостями, корисний для людей, які мають проблеми із зайвою вагою і функціями шлунково-кишкового тракту. У зв'язку з цим при розробці та виконанні досліджень даної магістерської роботи, нами було вирішено такі питання: по-перше, обґрунтувати доцільність виробництва нових видів йогуртів; по-друге, провести комплексне дослідження показників якості, охарактеризувати харчову цінність і безпеку розроблених йогуртів збагачених ретентатом молочної сироватки і пребіотичними компонентами. Целью этой работы является разработка технологии продукт с оздоровительными свойствами, полезен для людей, имеющих проблемы с лишним весом и функциями желудочно-кишечного тракта. В связи с этим при разработке и выполнении исследований данной магистерской работы, нами были решены следующие вопросы: во-первых, обосновать целесообразность производства новых видов йогуртов; во-вторых, провести комплексное исследование показателей качества, охарактеризовать пищевую ценность и безопасность разработанных йогуртов обогащенных ретентат молочной сыворотки и пребиотическими компонентами. |
Description: | The purpose of this work is to develop a technology product with healing properties, useful for people who have problems with excess weight and functions of the gastrointestinal tract. When developing and conducting research on this master's work, we solved the following issues: firstly, to substantiate the feasibility of production of new types of yoghurts; second, to carry out a comprehensive study of quality indicators, to characterize the nutritional value and safety of developed yoghurts enriched with retentate of whey and prebiotic components. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5316 |
Appears in Collections: | Харчових технологій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Шевченко Г. І. Диплом.pdf Restricted Access | 2,74 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.