Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6435
Назва: Взаємний вплив електричного та акустичного нагрівання біологічних продуктів у технологічному процесі сушіння
Інші назви: Взаимное влияние электрического и акустического нагрева биологических продуктов в технологическом процессе сушки
Relative effect of electrical and acoustic heating of biological products in the technological solution process
Автори: Яковлєв, В. Ф.
Савойський, О. Ю.
Яковлев, В. Ф.
Савойский, А. Ю.
Yakovlev, V.
Savoiskyi, A.
Ключові слова: комбінована сушка
електричний нагрів
акустичне нагрівання
комбинированная сушка
электрический нагрев
акустический нагрев
combined drying
electric heating
acoustic heating
Дата публікації: 2017
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Яковлєв В. Ф. Взаємний вплив електричного та акустичного нагрівання біологічних продуктів у технологічному процесі сушіння [Електронний ресурс] / В. Ф. Яковлєв, О. Ю. Савойський // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Механізація та автоматизація виробничих процесів" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 10 (32). – С. 131-134.
Короткий огляд (реферат): Теоретично обґрунтовано взаємний вплив електричного та акустичного нагрівання біологічного продукту на швидкість процесу при інфрачервоній конвективній сушці, для інтенсифікації процесу зневоднення продукту, з метою подальшого використання в практиці проектування і технічній реалізації методу. Теоретически обосновано взаимное влияние электрического и акустического нагрева биологического продукта на скорость процесса при инфракрасной конвективной сушке для интенсификации процесса обезвоживания продукта, с целью дальнейшего использования в практике проектирования и технической реализации метода.
Опис: The mutual influence of the electrical and acoustic heating of a biological product on the speed of the process with infra-red convection drying has been theoretically grounded in order to intensify the process of dehydration of the product, with the aim of further use in the practice of designing and technical implementation of the method. It has been proved mathematically that the use of additional methods (electric and acoustic) in combination with the traditional gives a significant reduction in the drying time compared to each of the individual species. It is determined that the process of the influence of electric and acoustic methods on the duration of drying is oscillatory, indicating that the change in the parameters of one or another of the types of additional methods (voltage, current, frequency - in an electrical method, or intensity, frequency - with acoustic) you can adjust the duration of the process of its energy consumption and automate the drying process itself. The obtained results of theoretical research provide the preconditions for preparation and conducting of corresponding experimental researches.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6435
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
26.pdf587,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.