Короткий опис(реферат):
Sunflower cake is rich both in proteins and polyphenolic compounds, including chlorogenic acid. The kinetics during the extraction of sunflower cake in a supercritical CO2 environment and using a co-solvent was studied. A high-quality protein concentrate (protein content of 56.2...57.2%) with a neutral smell and color was obtained. Qualitative studies showed a low concentration of chlorogenic acid in the obtained samples. The content of chlorogenic acid in the dry residue was 34 mg/100 g when extracted with pure CO2 and 14 mg/100 g when extracted with a co-solvent.
Суть розробки, основні результати:
Соняшникова макуха багата як на білки, так і на поліфенольні сполуки, включаючи хлорогенову кислоту. Було досліджено кінетику екстракції соняшникової макухи в надкритичному середовищі CO2 та з використанням співрозчинника. Було отримано високоякісний білковий концентрат (вміст білка 56,2...57,2%) з нейтральним запахом та кольором. Якісні дослідження показали низьку концентрацію хлорогенової кислоти в отриманих зразках. Вміст хлорогенової кислоти в сухому залишку становив 34 мг/100 г при екстракції чистим CO2 та 14 мг/100 г при екстракції співрозчинником.
Стресування. Соняшникова макуха багата не лише на білок, але й на поліфенольні сполуки, що містять хлорогенову кислоту.