00 DSpace/Manakin Repository

Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Bezbah, Igor
dc.contributor.author Bakhmutian, Natalia
dc.contributor.author Bandura, Valentyna
dc.contributor.author Bezbah, Seihii
dc.contributor.author Vsevolodov, Oleksandr
dc.contributor.author Mazurenko, Igor
dc.contributor.author Безбах, Ігор
dc.contributor.author Бахмутян, Наталія
dc.contributor.author Бандура, Валентина
dc.contributor.author Безбах, Сергій
dc.contributor.author Всеволодов, Олександр
dc.contributor.author Мазуренко, Ігор
dc.date.accessioned 2025-06-16T12:15:47Z
dc.date.available 2025-06-16T12:15:47Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake [Electronic resource] / I. Bezbah, N. Bakhmutian, V. Bandura [and athers] // PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY. – 2024. – R. 100, N 11. – Р. 77-81. – Режим доступу : doi:10.15199/48.2024.11.14 ; http://www.red.pe.org.pl/articles/2024/11/14.pdf. – Заголовок з екрану. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13884
dc.description Соняшникова макуха багата як на білки, так і на поліфенольні сполуки, включаючи хлорогенову кислоту. Було досліджено кінетику екстракції соняшникової макухи в надкритичному середовищі CO2 та з використанням співрозчинника. Було отримано високоякісний білковий концентрат (вміст білка 56,2...57,2%) з нейтральним запахом та кольором. Якісні дослідження показали низьку концентрацію хлорогенової кислоти в отриманих зразках. Вміст хлорогенової кислоти в сухому залишку становив 34 мг/100 г при екстракції чистим CO2 та 14 мг/100 г при екстракції співрозчинником. Стресування. Соняшникова макуха багата не лише на білок, але й на поліфенольні сполуки, що містять хлорогенову кислоту. uk_UA
dc.description.abstract Sunflower cake is rich both in proteins and polyphenolic compounds, including chlorogenic acid. The kinetics during the extraction of sunflower cake in a supercritical CO2 environment and using a co-solvent was studied. A high-quality protein concentrate (protein content of 56.2...57.2%) with a neutral smell and color was obtained. Qualitative studies showed a low concentration of chlorogenic acid in the obtained samples. The content of chlorogenic acid in the dry residue was 34 mg/100 g when extracted with pure CO2 and 14 mg/100 g when extracted with a co-solvent. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject CO2 solvent uk_UA
dc.subject extraction uk_UA
dc.subject protein concentrate uk_UA
dc.subject СО2 розчинник uk_UA
dc.subject екстракція uk_UA
dc.subject білковий концентрат uk_UA
dc.title Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake uk_UA
dc.title.alternative Дослідження процесу надкритичної CO2-екстракції з соняшникової макухи uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу