Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Bezbah, Igor | |
dc.contributor.author | Bakhmutian, Natalia | |
dc.contributor.author | Bandura, Valentyna | |
dc.contributor.author | Bezbah, Seihii | |
dc.contributor.author | Vsevolodov, Oleksandr | |
dc.contributor.author | Mazurenko, Igor | |
dc.contributor.author | Безбах, Ігор | |
dc.contributor.author | Бахмутян, Наталія | |
dc.contributor.author | Бандура, Валентина | |
dc.contributor.author | Безбах, Сергій | |
dc.contributor.author | Всеволодов, Олександр | |
dc.contributor.author | Мазуренко, Ігор | |
dc.date.accessioned | 2025-06-16T12:15:47Z | |
dc.date.available | 2025-06-16T12:15:47Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake [Electronic resource] / I. Bezbah, N. Bakhmutian, V. Bandura [and athers] // PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY. – 2024. – R. 100, N 11. – Р. 77-81. – Режим доступу : doi:10.15199/48.2024.11.14 ; http://www.red.pe.org.pl/articles/2024/11/14.pdf. – Заголовок з екрану. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13884 | |
dc.description | Соняшникова макуха багата як на білки, так і на поліфенольні сполуки, включаючи хлорогенову кислоту. Було досліджено кінетику екстракції соняшникової макухи в надкритичному середовищі CO2 та з використанням співрозчинника. Було отримано високоякісний білковий концентрат (вміст білка 56,2...57,2%) з нейтральним запахом та кольором. Якісні дослідження показали низьку концентрацію хлорогенової кислоти в отриманих зразках. Вміст хлорогенової кислоти в сухому залишку становив 34 мг/100 г при екстракції чистим CO2 та 14 мг/100 г при екстракції співрозчинником. Стресування. Соняшникова макуха багата не лише на білок, але й на поліфенольні сполуки, що містять хлорогенову кислоту. | uk_UA |
dc.description.abstract | Sunflower cake is rich both in proteins and polyphenolic compounds, including chlorogenic acid. The kinetics during the extraction of sunflower cake in a supercritical CO2 environment and using a co-solvent was studied. A high-quality protein concentrate (protein content of 56.2...57.2%) with a neutral smell and color was obtained. Qualitative studies showed a low concentration of chlorogenic acid in the obtained samples. The content of chlorogenic acid in the dry residue was 34 mg/100 g when extracted with pure CO2 and 14 mg/100 g when extracted with a co-solvent. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | CO2 solvent | uk_UA |
dc.subject | extraction | uk_UA |
dc.subject | protein concentrate | uk_UA |
dc.subject | СО2 розчинник | uk_UA |
dc.subject | екстракція | uk_UA |
dc.subject | білковий концентрат | uk_UA |
dc.title | Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake | uk_UA |
dc.title.alternative | Дослідження процесу надкритичної CO2-екстракції з соняшникової макухи | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |