dc.contributor.author |
Bezbah, Igor |
|
dc.contributor.author |
Bakhmutian, Natalia |
|
dc.contributor.author |
Bandura, Valentyna |
|
dc.contributor.author |
Bezbah, Seihii |
|
dc.contributor.author |
Vsevolodov, Oleksandr |
|
dc.contributor.author |
Mazurenko, Igor |
|
dc.contributor.author |
Безбах, Ігор |
|
dc.contributor.author |
Бахмутян, Наталія |
|
dc.contributor.author |
Бандура, Валентина |
|
dc.contributor.author |
Безбах, Сергій |
|
dc.contributor.author |
Всеволодов, Олександр |
|
dc.contributor.author |
Мазуренко, Ігор |
|
dc.date.accessioned |
2025-06-16T12:15:47Z |
|
dc.date.available |
2025-06-16T12:15:47Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake [Electronic resource] / I. Bezbah, N. Bakhmutian, V. Bandura [and athers] // PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY. – 2024. – R. 100, N 11. – Р. 77-81. – Режим доступу : doi:10.15199/48.2024.11.14 ; http://www.red.pe.org.pl/articles/2024/11/14.pdf. – Заголовок з екрану. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13884 |
|
dc.description |
Соняшникова макуха багата як на білки, так і на поліфенольні сполуки, включаючи хлорогенову кислоту. Було досліджено кінетику екстракції соняшникової макухи в надкритичному середовищі CO2 та з використанням співрозчинника. Було отримано високоякісний білковий концентрат (вміст білка 56,2...57,2%) з нейтральним запахом та кольором. Якісні дослідження показали низьку концентрацію хлорогенової кислоти в отриманих зразках. Вміст хлорогенової кислоти в сухому залишку становив 34 мг/100 г при екстракції чистим CO2 та 14 мг/100 г при екстракції співрозчинником.
Стресування. Соняшникова макуха багата не лише на білок, але й на поліфенольні сполуки, що містять хлорогенову кислоту. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Sunflower cake is rich both in proteins and polyphenolic compounds, including chlorogenic acid. The kinetics during the extraction of sunflower cake in a supercritical CO2 environment and using a co-solvent was studied. A high-quality protein concentrate (protein content of 56.2...57.2%) with a neutral smell and color was obtained. Qualitative studies showed a low concentration of chlorogenic acid in the obtained samples. The content of chlorogenic acid in the dry residue was 34 mg/100 g when extracted with pure CO2 and 14 mg/100 g when extracted with a co-solvent. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.subject |
CO2 solvent |
uk_UA |
dc.subject |
extraction |
uk_UA |
dc.subject |
protein concentrate |
uk_UA |
dc.subject |
СО2 розчинник |
uk_UA |
dc.subject |
екстракція |
uk_UA |
dc.subject |
білковий концентрат |
uk_UA |
dc.title |
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Дослідження процесу надкритичної CO2-екстракції з соняшникової макухи |
uk_UA |
dc.type |
Other |
uk_UA |