Abstract:
Використання харчових збагачувачів є перспективним і доцільним в отриманні збагачених йогуртів з високим вмістом біологічно активних речовин. Використання концентрату сироваткових білків є вельми актуально на тлі розробки нових видів продуктів спеціального призначення, оскільки вони відрізняються високим вмістом незамінних амінокислот, які є невід’ємною складовою збалансованого харчування.
У зв'язку з цим при розробці та виконанні досліджень даної магістерської роботи, було вирішено такі питання: по-перше, обґрунтувати доцільність виробництва нових видів йогуртів; по-друге, провести комплексне дослідження показників якості, охарактеризувати харчову цінність і безпеку розроблених йогуртів збагачених концентратом сироваткових білків і рослинним компонентом. Использование пищевых обогатителей является перспективным и целесообразным в получении обогащенных йогуртов с высоким содержанием биологически активных веществ. Использование концентрата сывороточных белков весьма актуально на фоне разработки новых видов продуктов специального назначения, поскольку они отличаются высоким содержанием незаменимых аминокислот, которые являются неотъемлемой составляющей сбалансированного питания.
В связи с этим при разработке и выполнении исследований данной магистерской работы, были решены следующие вопросы: во-первых, обосновать целесообразность производства новых видов йогуртов; во-вторых, провести комплексное исследование показателей качества, охарактеризовать пищевую ценность и безопасность разработанных йогуртов обогащенных концентратом сывороточных белков и растительным компонентом.
Description:
The use of food enrichment is promising and expedient in obtaining enriched yoghurts with high content of biologically active substances. The use of serum proteins concentrate is very relevant in the context of the development of new types of special purpose products, because they are high in essential amino acids, which are an integral part of balanced nutrition.
In this regard, when developing and conducting research on this master's work, solved the following issues: firstly, to substantiate the feasibility of production of new types of yoghurts; and secondly, to conduct a comprehensive study of quality indicators, to characterize the nutritional value and safety of developed yoghurts of serum proteins enriched with concentrate and the plant component.