Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10333
Назва: | Важливість комплексної переробки рослинної сировини регіонального значення |
Інші назви: | The importance of complex processing of vegetable cheese of regional significance |
Автори: | Цирулик, Р. В. Самілик, М. М. Tsyrulyk, R. Samilyk, M. |
Ключові слова: | комплексна переробка морквяний порошок овочеві відходи complex processing carrot powder vegetable waste |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Запорізький національний університет |
Бібліографічний опис: | Цирулик Р. В. Важливість комплексної переробки рослинної сировини регіонального значення [Електронний ресурс] / Р. В. Цирулик, М. М. Самілик // Матеріали II Всеукраїнської науково-практичної конференції за участю молодих науковців «Актуальні питання сталого науково-технічного та соціально-економічного розвитку регіонів України», (Запоріжжя, 18-20 жовтня 2022 р.) / Запорізький національний університет. – Запоріжжя : ЗНУ, 2022. – С. 421-423 |
Короткий огляд (реферат): | Метою даного дослідження є обгрунтування доцільності комплексної переробки сировини регіонального значення. Важливою сировиною регіонального значення, яка широко використовується практично у всіх галузях харчової промисловості, є овочі. Вони є основним джерелом вітамінів, фолатів, амінокислот, каротиноїдів, біофлаваноїдів та харчових волокон. Їх комбінують з різноманітними продуктами тваринного походження для підвищення біологічної цінності та надання їм певних функціональних властивостей. В процесі переробки овочів утворюється велика кількість вторинних ресурсів. Овочеві відходи є джерелом органічного і мікробного забруднення екосистеми. Перехід до комплексного використання відходів харчової промисловості спонукає до заміни застарілих й ресурсомістких технологій. У руслі цього напряму знаходяться заходи, які сприятимуть економії праці, зниженню норм витрат сировини, матеріалів, заробітної плати та інших виробничих витрат на одиницю продукції комплексних виробництв, а це впливає на зростання обсягів виробництва продукції і зниження її собівартості. |
Опис: | The purpose of this study is to justify the feasibility of complex processing of raw materials of regional importance. Vegetables are an important raw material of regional importance, which is widely used in almost all branches of the food industry. They are a major source of vitamins, folates, amino acids, carotenoids, bioflavonoids and dietary fiber. They are combined with various products of animal origin to increase the biological value and give them certain functional properties. In the process of processing vegetables, a large amount of secondary resources is formed. Vegetable waste is a source of organic and microbial pollution of the ecosystem. The transition to integrated use of food industry waste encourages the replacement of outdated and resource-intensive technologies. In line with this trend, there are measures that will help save labor, reduce the cost of raw materials, materials, wages and other production costs per unit of production of complex industries, and this affects the increase in the volume of production and the reduction of its cost price. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10333 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
запоріжжя.pdf | 1,98 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.