Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12113
Назва: Prospects for the use of wild berry processing products as functional food ingredients
Інші назви: Перспективи використання продуктів переробки дикорослих ягід як функціональних харчових інгредієнтів
Автори: Demidova, E.
Samilyk, M.
Демидова, Є.
Самілик, М.
Ключові слова: functional food ingredients
dehydration
vitamins C
функціональні харчові інгредієнти
зневоднення
вітамін C
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Demidova E. Prospects for the use of wild berry processing products as functional food ingredients [Electronic resource] / Е. Demidova, М. Samilyk // Food science and technology. – 2023. – Vol. 17, Issue 4. – P. 24-33. – Режим доступу : https://doi.org/10.15673/fst.v17i4.2780. – Заголовок з екрану.
Короткий огляд (реферат): The aim of this study is to substantiate the feasibility of processing wild berries (Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra) into functional food ingredients. The paper analyses the structure of powders from wild berries Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra, and investigates the content of micro-and macroelements in the powders; physicochemical parameters of wild berry powders (dry matter, mass fraction of moisture, dispersibility, mass fraction of reducing sugars, solubility, acidity) and dietary fibre content in Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra powders.
Опис: Метою даного дослідження є обґрунтування доцільності переробки плодів дикорослих рослин (Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra) у функціональні харчові інгредієнти. В статті проаналізовано структуру порошків з дикорослих ягід Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra, досліджено вміст мікро- та макроелементів у порошках; фізико-хімічні показники порошків із дикорослих ягід (сухі речовини, масова чатка вологи, дисперсність, масова частка редукувальних цукрів,озчинність, кислотність) та вміст харчових волокон у порошках Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12113
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf1,6 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.