Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2910
Назва: Формування конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств шляхом впровадження НАССР як системи управління якістю
Інші назви: Формирование конкурентоспособности продукции аграрных предприятий путем внедрения НАССР как системы управления качеством.
Formation of competitiveness of products of agricultural enterprises through the introduction of HACCP as a quality management system
Автори: Петрова, Наталія Олександрівна
Петрова, Наталья Александровна
Petrova, Natalia Aleksandrovna
Ключові слова: конкурентоспроможність
НАССР
критичні точки контролю
конкурентоспособность
НАССР
критические точки контроля
competitiveness
НАССР
critical control points
Дата публікації: 2010
Видавництво: Хмельницький економічний університет
Бібліографічний опис: Петрова Н. О. Формування конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств шляхом впровадження НАССР як системи управління якістю [Електронний ресурс] / Н. О. Петрова // Наука й економіка : науково-теоретичний журнал Хмельницького економічного університету. - Хмельницьк : ХЕУ, 2010. - № 1 (17). - С. 164-170.
Короткий огляд (реферат): В статті доведена доцільність впровадження системи управління якістю як важливого фактору забезпечення формування конкурентоспроможності продукції сільськогосподарських підприємств. Обґрунтована необхідність впровадження системи аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю (НАССР) у сільськогосподарських підприємствах як системи управління якістю на основі екологічності та безпечності продукції агровиробництва. Приведений приклад робочої розрахункової таблиці для виявлення та аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю у м’ясній сировині переробним підприємством із застосуванням системи НАССР. В статье доказана целесообразность внедрения системы управления качеством как важного фактора обеспечения формирования конкурентоспособности продукции сельскохозяйственных предприятий. Обоснована необходимость внедрения системы анализа опасных факторов и определения критических контрольных точек (НАССР) как системы управления качеством на основании экологичности и безопасности продукции агропроизводства. Приведён пример расчётной рабочей таблицы для определения и анализа опасных факторов и вычисления критических контрольных точек в мясном сырье перерабатывающим предприятием с использованием системы НАССР.
Опис: In the article well-proven expedience introduction of total quality management (TQM) as the important factor of providing of forming of competitiveness of products of agricultural enterprises. Grounded necessity of introduction of the system of Hazard Analysis and Critical Control Points (НАССР) as control system by quality on the basis of ecofriendlyness and unconcern of products of agricultural production. The example of working calculation table is resulted for the exposure and analysis of dangerous factors and determination of critical points of control in meat raw material by a processing enterprise with application of the system of НАССР.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2910
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.