Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9633
Title: Prospects for processing and use of root vegetable waste in food production
Other Titles: Перспектива переробки і використання овочевих відходів у виробництві харчових продуктів
Authors: Samilyk, M. M.
Bolgova, N. V.
Tsyrulyk, R. V.
Ryzhkova, T. M.
Самілик, М. M.
Болгова, Н. В.
Цирулик, Р. В.
Рижкова, Т. M.
Keywords: vegetable peels
food additives for functional purposes
drying
овочеві шкірки
харчові добавки функціонального призначення
сушіння
Issue Date: 2021
Citation: Prospects for processing and use of root vegetable waste in food production [Electronic resource] / M. M. Samilyk, N. V. Bolgova, R.V.Tsyrulyk, T. M. Ryzhkova // Food Science and Technology, 2021. - №15. - Issue 4
Abstract: The aim of this study is substantiation of expediency for processing waste products of root vegetables (Beta vulgaris, Daucus, Apium graveolens, Pastináca sátiva) into functional food additives. The structure of vegetable powders and their content of elements (in % on dry matter) has been analyzed in the article.
Description: Метою даного дослідження є обґрунтування доцільності переробки відходів коренеплідних овочів (Beta vulgaris, Daucus, Apium graveolens, Pastináca sátiva) у харчові добавки функціонального призначення. В статті проаналізовано структуру овочевих порошків та вміст елементів у них (у % на суху речовину).
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9633
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Prospects for processing.pdf922,6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.