Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9643
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСамілик, Марина Михайлівна-
dc.contributor.authorЦирулик, Роман Вікторович-
dc.contributor.authorSamilyk, Maryna Mykhaylivna-
dc.contributor.authorTsirulyk, Roman Viktorovych-
dc.date.accessioned2022-01-21T11:42:59Z-
dc.date.available2022-01-21T11:42:59Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСамілик М. М. Використання морквяних порошків для збагачення молока мінеральними елементами [Електронний ресурс] / М. М. Самілик, Р. В. Цирулик // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. - Сер.«Технічні науки». - Полтава : Полтавський університет економіки і торгівлі, 2021. - №1uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9643-
dc.descriptionMilk is the main source of protein and a mandatory product in the daily diet of children. It is recommended to drink milk with added vitamins and minerals. The purpose of the study is to substantiate the feasibility of using carrot powders to enrich milk with minerals. It was found that the addition of powder (10%) from carrot roots had a positive effect on the organoleptic properties of milk, without reducing its storage capacity. It was found that carrot peels contain more minerals than the main part of the root.uk_UA
dc.description.abstractМолоко є основним джерелом білків і обов’язковим продуктом у щоденному харчовому раціоні дітей. Рекомендується вживати молоко, до якого додано вітаміни та мінеральні речовини. Мета дослідження – обґрунтування доцільності використання морквяних порошків для збагачення молока мінеральними речовинами. Встановлено, що додавання порошку(10%) із коренеплодів моркви позитивно вплинуло на органолептичні властивості молока, не знижуючи його здатності до зберігання. Виявлено, що у шкірках моркви деяких мінеральних речовин міститься більше, ніж у основній частині коренеплоду.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherПолтавський університет економіки і торгівліuk_UA
dc.subjectзбагачене молоко А2uk_UA
dc.subjectморквяний порошокuk_UA
dc.subjectморквяні шкіркиuk_UA
dc.subjectenriched milk A2uk_UA
dc.subjectcarrot powderuk_UA
dc.subjectcarrot peelsuk_UA
dc.titleВикористання морквяних порошків для збагачення молокаuk_UA
dc.title.alternativeUse of carrot powder to enrich milkuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Самілик М. М. Використання морквяних порошків.pdf719,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.