Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9643
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Самілик, Марина Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Цирулик, Роман Вікторович | - |
dc.contributor.author | Samilyk, Maryna Mykhaylivna | - |
dc.contributor.author | Tsirulyk, Roman Viktorovych | - |
dc.date.accessioned | 2022-01-21T11:42:59Z | - |
dc.date.available | 2022-01-21T11:42:59Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Самілик М. М. Використання морквяних порошків для збагачення молока мінеральними елементами [Електронний ресурс] / М. М. Самілик, Р. В. Цирулик // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. - Сер.«Технічні науки». - Полтава : Полтавський університет економіки і торгівлі, 2021. - №1 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9643 | - |
dc.description | Milk is the main source of protein and a mandatory product in the daily diet of children. It is recommended to drink milk with added vitamins and minerals. The purpose of the study is to substantiate the feasibility of using carrot powders to enrich milk with minerals. It was found that the addition of powder (10%) from carrot roots had a positive effect on the organoleptic properties of milk, without reducing its storage capacity. It was found that carrot peels contain more minerals than the main part of the root. | uk_UA |
dc.description.abstract | Молоко є основним джерелом білків і обов’язковим продуктом у щоденному харчовому раціоні дітей. Рекомендується вживати молоко, до якого додано вітаміни та мінеральні речовини. Мета дослідження – обґрунтування доцільності використання морквяних порошків для збагачення молока мінеральними речовинами. Встановлено, що додавання порошку(10%) із коренеплодів моркви позитивно вплинуло на органолептичні властивості молока, не знижуючи його здатності до зберігання. Виявлено, що у шкірках моркви деяких мінеральних речовин міститься більше, ніж у основній частині коренеплоду. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Полтавський університет економіки і торгівлі | uk_UA |
dc.subject | збагачене молоко А2 | uk_UA |
dc.subject | морквяний порошок | uk_UA |
dc.subject | морквяні шкірки | uk_UA |
dc.subject | enriched milk A2 | uk_UA |
dc.subject | carrot powder | uk_UA |
dc.subject | carrot peels | uk_UA |
dc.title | Використання морквяних порошків для збагачення молока | uk_UA |
dc.title.alternative | Use of carrot powder to enrich milk | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Самілик М. М. Використання морквяних порошків.pdf | 719,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.